Ειδήσεις

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα ετοίμαζε ο Χρ. Ξηρός

Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες, οδηγήθηκε συνοδευόμενος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας λίγο μετά τις 17:30 της Κυριακής ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος μέσα στην επόμενη περίοδο, όπως εκτιμά η αστυνομία ετοίμαζε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο του εκτελεστή της "17Ν" Φραγκίσκο Ραγκούση είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Ο 57χρονος, Χριστόδουλος Ξηρός μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα. Ο Ξηρός, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο, βγήκε από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στις 17:21, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο κρησφύγετο απάντησε: «Δεν μιλάω με νενέκους της τρόικας».

Επίσης λίγο πριν οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο όπου τον αναμένουν δύο εισαγγελείς ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας». Νωρίτερα στην Αντιτρομοκρατική τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης και εξερχόμενος δήλωσε ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Πρόσθεσε δε ότι ο πελάτης δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς.

O Ξηρός ετοίμαζε χτύπημα λέει η αστυνομία - Βρέθηκαν όπλα στο κρησφύγετο του

Ακόμη είπε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

Μάλιστα ο Ξηρός σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο, ενώ στην μονοκατοικία στην Ανάβυσσο βρέθηκε βαρύς οπλισμός και ειδικότερα 6-7 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα.

Β. Κικίλιας

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα, στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού και με τη σύλληψή του αποτράπηκε», δήλωσε στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια.

Όπως εξήγησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν τρόποι προσέγγισης, διαφυγής και εναλλακτικές διαδρομές για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό με το βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, τον Απρίλιο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα είχε σταλεί, στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σχόλια