default-image

Σωρεία παραλείψεων στην Πλαστήρα

Κρήτη
Σωρεία παραλείψεων στην Πλαστήρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά λάθη και παραλείψεις διαπιστώνουν στο πέρασμά τους όχι μόνο οι διερχόμενοι οδηγοί, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής κατά μήκος της λεωφόρου Πλαστήρα.

 Αν και πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση και των σημάτων κυκλοφορίας, ωστόσο υπάρχουν κάποιες "λεπτομέρειες" που δημιουργούν πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων, αλλά και στην ασφαλή οδήγηση, ιδίως όταν πρόκειται να διέλθουν από τους δρόμους που ενώνουν την Πλαστήρα με το κέντρο του Ηρακλείου.

Τα παράπονα είναι αρκετά κυρίως από οδηγούς που θέλουν να κατευθυνθούν προς Πανάνειο. Θα πρέπει, σύμφωνα με τα υφιστάμενα μέτρα, να κατευθυνθούν από το δεύτερο κυκλικό προς την οδό Σπιναλόγκας, να στρίψουν προς το Πανάνειο και στη συνέχεια να στρίψουν δεξιά προς Βασιλογιώργη, όπου πλέον έχει τοποθετηθεί το σήμα που δείχνει ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος, όπου άλλοτε "ανέβαιναν" μόνο τα αυτοκίνητα.

Εξάλλου, πολλοί είναι οι οδηγοί που ανεβοκατεβαίνουν τη Βασιλογιώργη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αν βρεθούν δύο αυτοκίνητα αντίθετης πορείας ταυτόχρονα στην οδό. Αρκετοί είναι οι οδηγοί που προσπαθούν από το πρώτο κυκλικό της Πλαστήρα να εισέλθουν στη Βασιλογιώργη, που πλέον θεωρείται "άνοδος".

Κάποιοι άλλοι επιχειρούν ανεπιτυχώς να μπουν στη Βασιλογιώργη από την οδό Τσιριντάνηδων. Ο δρόμος είναι στενός, ενώ έχει ΣΤΟΠ στο σημείο όπου στρίβουν δεξιά προς Πλαστήρα. Όσοι εισέρχονται από εκεί δεινοπαθούν στην κυριολεξία να βγουν, καθώς, αν δεν πετύχουν άλλο διερχόμενο όχημα αντίθετης κατεύθυνσης, τότε σίγουρα πετυχαίνουν κλειστό από παρκαρισμένα οχήματα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας επί της πλατείας Πανανού.

Όσο για το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, που οδηγεί επίσης προς Βασιλογιώργη, όταν στρίψεις αριστερά, συχνά- πυκνά είναι "φορτωμένο" κι αυτό με παρκαρισμένα οχήματα και αν έχει ο οδηγός μεγάλο αυτοκίνητο πάλι δεν μπορεί να περάσει. Ούτε όμως και από τις άλλες κάθετες στην πλατεία οδούς, που οδηγούν σε ακόμη πιο στενούς δρόμους.

Η οδός Σπιναλόγκας είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και στενός. Όσοι διέρχονται από αυτήν προς Νικ. Πλαστήρα δυσκολεύονται να περάσουν, τη στιγμή που τα αυτοκίνητα περνούν ξυστά από τα κολονάκια που βρίσκονται άκρη- άκρη του πεζοδρομίου και από την άλλη η γωνία του πεζοδρομίου προς Πλαστήρα βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο δρόμο.

Πριν λίγο καιρό επί της Πλαστήρα "έμεινε" ένα αυτοκίνητο και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, εξαιτίας της στενότητας του δρόμου. Ωστόσο ανάμεσα στα θετικά κι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αναδείχθηκαν είναι ότι έχει μπει φωτισμός στην εν λόγω περιοχή, αποτρέποντας τους κακόβουλους που σύχναζαν σε καθημερινή βάση και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News