default-image

Πέρασε το άνοιγμα Τσίπρα στα ψηφοδέλτια από την Κεντρική Επιτροπή

Ελλάδα
Πέρασε το άνοιγμα Τσίπρα στα ψηφοδέλτια από την Κεντρική Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την υιοθέτηση κατά πλειοψηφία της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την πολιτική συμμαχιών ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου τη συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα που κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε θέσει πολλές ενστάσεις για τη συμμετοχή διαφόρων ανεξάρτητων βουλευτών ή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, δεν έθεσε τελικά την τροπολογία σε ψηφοφορία και απείχε από την ψηφοφορία.

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν και τρία λευκά.

Τελικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν επέμεινε στην κατάθεση της τροπολογίας, με την οποία ουσιαστικά θα πρότεινε τον αποκλεισμό όσων υποψηφίων υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης «μνημονιακές πολιτικές». Το σημείο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους συνέδρους ήταν το κάλεσμα «σε όσες και όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια».

Επί της ουσίας η υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή δίνει το "πράσινο φως" σε βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γειτνιάσει εδώ και καιρό με την Κουμουνδούρου, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και ενδεχομένως και η Μαριλίζα Ξεκογιαννακοπούλου, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Ερώτημα παραμένει ακόμα τι θα συμβεί με τις δύο προερχόμενες από τους ΑΝΕΛ βουλευτές, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή, οι οποίες έχουν δηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

Η χρυσή τομή με την Αριστερή Πλατφόρμα σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στην πρόταση να μη συμμετέχουν σε κυβέρνηση της Αριστεράς όσοι βρέθηκαν σε υπουργικούς θώκους από το 2009 και μετά.

Το θέμα των ψηφοδελτίων αναμένεται να κλείσει το επόμενο τριήμερο με τριβές, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα, ανέφεραν κομματικές πηγές, που εκτιμούσαν, σύμφωνα με το newsbeast.gr, ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από αυτή τη διαδικασία ενισχυμένος.

Άνοιγμα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νωρίτερα, άνοιγμα στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε μέσω της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News