Ειδήσεις

Μέχρι την Τετάρτη οι δηλώσεις για τους πλημμυροπαθείς

Τις πληγές του μετράει και ο δήμος Πλατανιά Χανίων μετά από τις πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρο το νομό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι πληγέντες καλούνται τώρα να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια τους και οι οικοσκευές τους μέχρι το αργότερο την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου προκειμένου να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Σχετική είναι η ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος μέσω αυτής παρακαλεί τους δημότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 31ης Δεκεμβρίου «να προσέλθουν άμεσα (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου) στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι για να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν σε οικίες ή σε οικοσκευές, διότι ο Δήμος θα πρέπει να στείλει αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά νοικοκυριό, βάσει των αιτήσεων και των καταγραφών που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.

Όσοι δεν προσέλθουν και δεν υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι και την προαναφερόμενη ημερομηνία, δε θα μπορέσουν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τηλέφωνα του Δήμου Πλατανιά όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για πληροφορίες είναι 2821340013 και 2821061718. Για να δηλώσουν κάποια ζημιά στο οδικό δίκτυο του Δήμου μπορούν να καλέσουν στο 2821340022».

Σχόλια