Ειδήσεις

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο επί ένα χρόνο δραπέτης και εμπλεκόμενος στην οργάνωση "17 Νοέμβρη" Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και ημέρες σπίτι-κρησφύγετο όπου είχε βρει καταφύγιο ο "Μανώλης" της "17 Νοέμβρη" και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα σε αυτό.

Από την παρουσίαση της σύλληψης Ξηρού

Το σπίτι έξω από το οποίο συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός - ο οποίος εξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού - βρίσκεται στην Ανάβυσσο Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε αντίσταση. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ την Παρασκευή άδειασε η πτέρυγα των φυλακισμένων για την υπόθεση της "17Ν" - μεταφέρθηκαν στις φυλακές Δομοκού - ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Από την παρουσίαση της σύλληψης Ξηρού από υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Τσακνάκη

Σε απομονωμένη περιοχή... μεταμφιεσμένος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη, μια μονοκατοικία σε απομονωμένη περιοχή, δίνοντας πλαστά στοιχεία, πριν από περίπου δύο μήνες.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισαν τις εξονυχιστικές έρευνες στην περιοχή εντοπίζοντας το σπίτι το οποίο και έθεσαν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο Χρ. Ξηρός

Έτσι το μεσημέρι του Σάββατου, την ώρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός έβγαινε από το σπίτι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ενώ πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως.

Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι, γεμάτο, με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση.

Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του Ξηρού κατά τη σύλληψή του

Μάλιστα, ήταν μεταμφιεσμένος για να μη γίνει αντιληπτός. Όπως είπαν οι αστυνομικοί, είχε φορέσει ξανθιά περούκα, φορούσε γυαλιά και έφερε μούσι.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να ερευνήσουν το εσωτερικό του σπιτιού για να δουν εάν υπάρχουν άλλα ευρήματα ή τυχόν συνεργοί του Ξηρού. Να σημειωθεί πως όλο αυτό το διάστημα ο Ξηρός χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις μετακινήσεις του.

Κικίλιας: «Επιτυχίες σαν τη σημερινή προστατεύουν τη νομιμότητα»

«Επιτυχίες σαν τη σημερινή με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού προστατεύουν τη νομιμότητα», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσημη παρουσίαση του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Όπως είπε, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίπονος, προσθέτοντας ότι «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας».

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι με επιτυχίες όπως αυτή «είμαστε ασφαλείς και το αίσθημα της ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα της χώρας», ενώ καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση και κάτω από καμία συνθήκη δεν μπορούν οι επιτυχίες αυτές, όπως η σύλληψη των Μαζιώτη, Σταμπούλου και Ξηρού, να μπουν σε πρίσμα μικροπολιτικό, μετεκλογικό ή προεκλογικό.

Συγχαρητήρια από Κικίλια μέσω Τwitter

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για τη σύλληψη του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός.

Σχόλια