Ειδήσεις

Είχε δέσει 800 γρ. ηρωίνη στο σώμα του με μονωτική ταινία

Με τη μέθοδο "καμικάζι", η οποία συναντάται για πρώτη φορά στην Κρήτη, επιχείρησε να μεταφέρει περίπου 800 γραμμάρια ηρωίνης και κοκαΐνης στο Ηράκλειο ένας 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου φαίνεται πως έκανε το καλύτερο ποδαρικό για το 2015, πετυχαίνοντας βαρύ πλήγμα στα εγχώρια κυκλώματα που περίμεναν πώς και πώς να ανανεώσουν τις προμήθειές τους.  

Ο σωματικός έλεγχος έφερε τους αστυνομικούς προ εκπλήξεως, καθώς ο δράστης είχε δέσει με μονωτική ταινία πάνω στο σώμα του τέσσερα μασούρια με ηρωίνη, τα οποία ζύγιζαν ούτε λίγο ούτε πολύ 730 γραμμάρια. Στις τσέπες του έκρυβε ακόμη 20 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο δράστης έφτασε με πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο τα ξημερώματα της Παρασκευής χωρίς αποσκευές. Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν στήσει κλοιό γύρω από το λιμάνι, μετά από πληροφορίες που είχαν για νέα απόπειρα εισαγωγής μεγάλης παρτίδας ηρωίνης στο Ηράκλειο. Ο δράστης και οι συνεργοί του πόνταραν στην πιθανότητα οι έλεγχοι να έχουν "χαλαρώσει" εξαιτίας των γιορτών. Αντ' αυτού ωστόσο έκανε ποδαρικό στα κρατητήρια. Ο 33χρονος, που ζει στην Αθήνα, θεωρείται ότι ταξίδευε πολύ συχνά στην Κρήτη μεταφέροντας με κινηματογραφικές μεθόδους ηρωίνη και κοκαΐνη με προορισμό τόσο το Ηράκλειο όσο το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Η παρτίδα των ναρκωτικών κοστολογείται στις 40 χιλιάδες ευρώ, χωρίς τις πιθανές προσμείξεις. Και αυτό γιατί τόσο η ηρωίνη όσο και η κοκαΐνη είναι υψηλής καθαρότητας και οι ποσότητες μπορούσαν ακόμη και να διπλασιαστούν.

Σχόλια