Ειδήσεις

Τα ονόματα στην Κρήτη για το νέο κόμμα Παπανδρέου

Και στην Κρήτη υπάρχει έντονη κινητικότητα για νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και πολλοί φαίνονται έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του. Ενδιαφέρον θα έχει ποια στελέχη θα τον πλαισιώσουν σήμερα στις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη στην ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματός του.

Ήδη ο Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ για να συμπορευτεί με το νέο κόμμα, ενώ τα χαρτιά του άνοιξε και ο Μανώλης Πετράκης που δήλωσε ότι συντάσσεται με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Καρχιμάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

Το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του που ονομάζεται «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών», με έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Μαριλένα Κοππά.

Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος (στη Λάρισα), ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.

Κατά πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Θάνος Μωραΐτης στη Β' Αθηνών, ο Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.

Στην Ξάνθη αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Θετικά φαίνεται ότι απαντά και ο Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr στην Κρήτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον:

Από το Ηράκλειο:

Φραγκίσκος Παρασύρης, πρώην βουλευτής

Μανώλης Στρατάκης, πρώην βουλευτής

Γιάννης Σκουλάς

Από το Λασίθι:

Γιώργος Αλεξομανωμάλης

Σήφης Μηλιός

Νίκος Δασκαλάκης

Παύλος Χριστοδουλάκης, νυν γραμματέας Ν.Ε.

Από το Ρέθυμνο:

Αλή Χαν, γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο

Δημήτρης Βαονάκης περιφερειακός σύμβουλος

Γιώργος Βαλεργάκης (πρώην υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος)

Από τα Χανιά:

Κατερίνα Πολύζου, δημοσιογράφος

Ευτύχης Μαυρογένης, πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

Αντώνης Σαμιωτάκης, παλιό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα

Γαβριήλ Κουρής, πρώην γραμματέας του δήμου Χανίων

Ωστόσο οι ίδιοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Σηκώθηκε το παραβάν. Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές».

Σχόλια