Ειδήσεις

Σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, αλλά και οι δήμοι της ενδοχώρας με φόντο το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να "χτυπήσει" την Κρήτη από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου κ. Μανόλης Δαμουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", τόνισε ότι «ήδη είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός, μιας και η χιονόπτωση, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ότι ο Παιδικός Σταθμός Βιάννου θα ανοίξει μία εβδομάδα μετά τα Θεοφάνεια, στις 12 Ιανουαρίου, ενώ ήδη ενημέρωσε την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, η οποία λαμβάνει μέτρα για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις λεγόμενες δύσκολες περιοχές.

Όπως είπε στην εκπομπή ο κ. Μπαριτάκης, οι θερμοκρασίες δεν αποκλείεται την ημέρα των Θεοφανείων, αλλά και την επόμενη να πέσουν και κάτω από τους -6 και -8 βαθμούς Κελσίου, στα χωριά της Βιάννου, ενώ συμβουλεύει τους πολίτες τις ημέρες της κακοκαιρίας να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα σήμερα για την εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο δήμαρχος της Βιάννου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους του δήμου του.

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια