Ειδήσεις

Παρουσία του… Σήφη ο αγιασμός στη λίμνη του φράγματος

Καμία αλλαγή σχεδίων δεν πρόκειται να κάνουν ο οργανισμός ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και ο δήμος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, οι οποίοι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες ώστε ανήμερα των Φώτων να τελεστεί κανονικά στο φράγμα των Ποταμών ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.

Η παρουσία του Σήφη στην περιοχή, δεν αποτελεί πρόβλημα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που λιγοστεύουν σημαντικά οι "τολμηροί" που πέρα από το κρύο θα αψηφήσουν και τον Σήφη και θα βουτήξουν στα νερά της λίμνης για πιάσουν τον σταυρό!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, με βάση τον συνήθη προγραμματισμό και χωρίς να γίνει η παραμικρή αλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο φράγμα των Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο, στο οποίο όπως είναι γνωστό, έχει βρει καταφύγιο ο περίφημος Σήφης.

Όπως αναφέρει το το rethemnosnews.gr, ήδη ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και ο δήμος Αμαρίου έχουν προχωρήσει τα σχεδίά τους για τη εκδήλωση που θα γίνει στην περιοχή την ημέρα των Θεοφανείων.

Και μπορεί στη διάρκεια του χειμώνα το μεγαλόσωμο ερπετό να έχει περιορίσει κατά πολύ τις βόλτες του στη λίμνη του φράγματος, την ίδια στιγμή που ο αγιασμός των υδάτων διεξάγεται σε άλλη περιοχή, από αυτή που κατοικοεδρεύει ο Σήφης, εντούτοις εξαιρετικά λίγοι θα είναι μάλλον οι τολμηροί που θα πέσουν στα νερά της λίμνης την ώρα που ο παπάς θα ψέλνει το Εν Ιορδάνη.

Σύμφωνα πάντως, με τον δ/ντή υδραυλικών έργων του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο, Βαγγέλης Μαμαγκάκη, όλο αυτό το διάστημα η επιτροπή που έχει συσταθεί για την "σύλληψη" του Σήφη δεν έχει σταματήσει να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της, με την ελπίδα ότι η νέα προσπάθεια που θα γίνει αυτή τη φορά κάτω από άκρα μυστικότητα, θα στεφθεί με επιτυχία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γάλλος γητευτής των κροκοδείλων - τον οποίο έχει ήδη βγάλει αρκετές φορές νοκ - άουτ ο Σήφης - θα επανέλθει στο Ρέθυμνο την άνοιξη για να επιχειρήσει εκ νέου να παγιδεύσει τον κροκόδειλο, σύμφωνα με το το rethemnosnews.gr.

Μέχρι τότε πάντως, δεν αποκλείεται πέρα από τον Ολιβιέ Μπερά στο φράγμα των Ποταμών να καταφθάσει και άλλος εθελοντής «κροκοδειλάκιας», από τους πολλούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παγιδεύσουν το Σήφη!

Σχόλια