Ειδήσεις

Αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει τους δημότες του ότι μπορούν να δηλώνουν στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι τις ζημιές που υπέστησαν σε οικίες ή σε οικοσκευές από τη σφοδρή κακοκαιρία της 31ης Δεκεμβρίου, από σήμερα Παρασκευή 2 Ιανουαρίου από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το Δημαρχείο για το λόγο αυτό θα είναι ανοικτό για το κοινό τις ίδιες ώρες το Σάββατο 3 Ιανουαρίου και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του, πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση από τον δικαιούχο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, καθώς και να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφο λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.ά.

Παράλληλα, ο Δήμος θα δέχεται αιτήσεις για να λάβουν οι πληγέντες δημότες το προβλεπόμενο βοήθημα που μπορεί να ανέλθει κατ' ανώτατο όριο στο ποσό των 5.869,41 ευρώ για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κατοικιών και αντικατάσταση της οικοσκευής τους. Για το συγκεκριμένο βοήθημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω:

1. Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. Μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφο λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.ά.

2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την οικεία Εφορία, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.

3. Αντίγραφο Εντύπου Ε9.

Το ύψος και τα κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος έως 5.896,41€ είναι:

• Ο αριθμός μελών οικογένειας

• Ο βαθμός ζημιών

• Μέγεθος κατοικίας

Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι τόσο της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη άμεσων αναγκών, όσο και της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κατοικιών και αντικατάσταση της οικοσκευής τους είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λ.π., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ' αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Τα τηλέφωνα του Δήμου Πλατανιά όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για τις προαναφερόμενες διαδικασίες είναι  2821340013 και 2821061718. Για να δηλώσουν κάποια ζημιά στο οδικό δίκτυο του Δήμου μπορούν να καλέσουν στο 2821340022.

Για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία αρμόδια είναι η Αντιπεριφέρεια Χανίων (τηλ. 2821340208).

Σας ενημερώνουμε ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ομαλά και έγκαιρα το έργο της άντλησης των υδάτων από τις οικίες, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της περιοχής του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων ενισχύθηκε με δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, έπειτα από αίτημα του Δήμου.

Σχόλια