default-image

"Να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες"

Κρήτη
"Να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε υποχρέωση στο δημότη να του παρέχουμε τα βασικά όπως είναι η ασφαλής οδοποιία», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβούλιου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό Χανίων τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Τονίζοντας πως θα πρέπει να λάβουν αποζημίωση όσοι επλήγησαν και ότι είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα, στρέφεται εναντίον της δημοτικής Αρχής λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός και να γίνονται έργα ασφαλή «που δίνουν οριστικές λύσεις και όχι προσωρινές».

Στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Ντουντουλάκης τονίζει ότι «οι πληγείσες περιοχές του νομού Χανίων πρέπει να χαρακτηριστούν πλημμυροπαθείς ώστε να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν».

Και συνεχίζει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εισηγήσεις των Αρχών του νομού θα εισακουστούν από την κεντρική εξουσία και μετά βέβαια τη θετική εισήγηση του κ. περιφερειάρχη την οποία θεωρούμε δεδομένη, ο οποίος επισκέφτηκε το νομό μας και είδε από κοντά τις καταστροφές. Κατολισθήσεις με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στο Βόρειο Οδικό Άξονα και σε περιφερειακές και αγροτικές οδούς, σοβαρά προβλήματα στην ενδοχώρα, σε σπίτια και καλλιέργειες όπως επίσης και στην παραλιακή ζώνη σε καλλιέργειες, σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για το δρόμο Σιρίλι-Ζουνάκι-Λίμνη-Ντερές, στη θέση Χάσωνας, μιλούσαν οι παππούδες, οι πατεράδες μας και συζητάμε κι εμείς εδώ και χρόνια για μια γέφυρα στη θέση αυτή.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα. Δε γίνεται να δαπανούμε σχεδόν κάθε χρόνο κάποιες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να κάνουμε συντήρηση του δρόμου στη συγκεκριμένη θέση.

Τον περσινό χειμώνα ο δρόμος είχε αποκοπεί για αρκετό διάστημα και οι κάτοικοι είχαν αποκλειστεί, και το ίδιο συμβαίνει και τώρα αφού μάλιστα η καταστροφή αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη.

Έχουμε υποχρέωση στο δημότη να του παρέχουμε τα βασικά όπως είναι η ασφαλής οδοποιία.

Επίσης ο ποταμός που περνά από τη Σπηλιά και καταλήγει στο Σκουτελώνα θα πρέπει να το πάρει απόφαση η δημοτική Αρχή ότι πρέπει κάθε χρόνο να καθαρίζεται, ώστε τα νερά να βρίσκουν διέξοδο και να μη συναντούν εμπόδια, όταν έχουμε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. Τα δε τεχνικά έργα που γίνονται πρέπει να είναι ασφαλή και όχι η πρώτη κακοκαιρία να τα καταστρέφει. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός και να προσπαθήσουμε για έργα ασφαλή, που δίνουν οριστικές λύσεις και όχι προσωρινές.

Στον Ομαλό αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός ο δρόμος δε θα έκλεινε. Ο Χανιώτης, λόγω των οικονομικών δυσχερειών, μέχρι τον Ομαλό μπορεί να "φτάσει" για να ξεφύγει από την καθημερινότητα αυτές τις γιορτινές μέρες, και οι επαγγελματίες με τη σειρά τους, τέτοιες μέρες περιμένουν να δουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους.

Τα χρήματα που δόθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα τον περσινό χειμώνα θα έπρεπε να έχουν πιάσει περισσότερο τόπο, ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα να ήταν πολύ λιγότερα.

Το παρήγορο είναι ότι δε θρηνήσαμε θύματα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ντουντουλάκης, που δεν παραλείπει να εκφράσει και τις ευχές του λέγοντας «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News