Ειδήσεις

Γ. Ρωμαίος: "Κωμειδύλλιο οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ"

Με ένα συνολικό χρέος κοντά στα 1,4 τρισ. στερλίνες ο δανεισμός της Βρετανίας ήταν τεράστιος διαμέσου των αιώνων. Έστω με μεγάλη καθυστέρηση, εξόφλησε πλήρως το δάνειο που είχε λάβει από τις ΗΠΑ κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Φεβρουάριο θα εξοφληθούν τα εθνικά πολεμικά ομόλογα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αξίας 218 εκατ. στερλινών και το Μάρτιο τα ομόλογα που κατέχουν 158.000 άτομα από πολεμικό δάνειο του 1932 συνολικής αξίας 1,9 δισ. στερλινών…

Η αναλγησία των Γερμανών…

«Έναντι αυτής της πολιτικής ευαισθησίας των Βρετανών, έστω και καθυστερημένα, απέναντι στους δανειστές τους, κράτη και πολίτες, εμείς οι Έλληνες, τα θύματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην αναλγησία των Γερμανών.

Όταν εγκατέλειψαν την Ελλάδα, μετά την ήττα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησαν πίσω μια χώρα κατεστραμμένη και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Και ένα μεγάλο χρέος από το δάνειο που έλαβαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με εξαναγκασμό, για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατευμάτων στην Ελλάδα και στην εκστρατεία στην Αφρική!».

Όλα αυτά σημείωσε μιλώντας στον 9,84 ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος, ενώ αναφερόμενος και στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ με τη διαίρεσή του στα δύο μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου χαρακτήρισε την κατάσταση «κωμειδύλλιο».

Σχόλια