Ειδήσεις

Το Σάββατο η 23η εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο αίθριο της Λότζια, κατά τις ώρες 10:00-13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "ΑιματοΚρήτης", στην οποία συμμετέχουν οι Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου και οι Minoistas.

«Σ' αυτήν την κοινή μας προσπάθεια», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της αιμοδοσίας, «σας καλούμε όλους να συμμετέχετε. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενούς.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού!!! Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς!!! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες - κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!».

Τέλος σημειώνεται πως κάθε αιμοδότης θα λάβει συμβολικά ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά του "Φυτώρια Κρήτης-Παπαδογιαννάκης Ζαχαρίας", καθώς και ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το οινοποιείο "Λυραράκης".

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια