Ειδήσεις

Εκδήλωση για παιδιά ευπαθών ομάδων από τον "Αετογιάννη"

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" τις μέρες των εορτών. Ομάδα παιδιών και ενηλίκων του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης" (www.Aetogiannis.gr) με τη συνοδεία των μουσικών του, και ενώ πραγματοποιούσε καντάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μπήκε ξαφνικά στο θέατρο ψάλλοντας τα παλαιά κρητικά κάλαντα.

Η ομάδα καταχειροκροτήθηκε και στη συνέχεια αφού ανέβηκε στη σκηνή κάλεσε το γνωστό λυράρη Κυριάκο Καλλέργη να συμμετάσχει στο μουσικό σχήμα και να παίξει χορούς ώστε όλα τα παιδιά της εκδήλωσης να συμμετάσχουν ενεργά στο παραδοσιακό βίωμα με την καθοδήγηση των υπευθύνων του Ομίλου "Αετογιάννης".

Εκπρόσωπος του Ομίλου αφού χαιρέτισε θερμά την εκδήλωση κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις του Ομίλου στην πλ. Ελευθερίας. Η ομάδα αποχώρησε καταχειροκροτούμενη και συνέχισε την καντάδα της στο Ηράκλειο, η οποία κατέληξε σε ένα αυθεντικό παρεΐστικο κρητικό γλέντι στην πλ. Ελευθερίας μέχρι αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" οργάνωνε η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου για παιδιά από ολόκληρο το δήμο Ηρακλείου τα οποία ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης και υποστηρίζονται ενεργά από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου. Επρόκειτο για μια ανθρώπινη και πολύ επιτυχημένη εκδήλωση η οποία περιελάμβανε μουσική, χορό, ταχυδακτυλουργικά, θεατρικό παιχνίδι, facepainting κ.ά.

Σχόλια