Ειδήσεις

Πως συνδέονται αλκοόλ και πόνος στο στομάχι

Όταν καταναλώνω λίγο παραπάνω οινοπνευματώδη ποτά το βράδυ αισθάνομαι φούσκωμα πολύ ενοχλητικό. Μερικές φορές και πόνο στο στομάχι. Όλα όμως τα συμπτώματα ξεκινούν μετά τις δέκα το πρωί της επόμενης και διαρκούν έως και 10 με 12 ώρες.

Η λύση λογικά βρίσκεται στο να αποφύγω το αλκοόλ αλλά όταν συμβαίνει πώς αντιμετωπίζεται; Παλιά, πριν δέκα χρόνια δεν συνέβαινε αυτό. Είμαι 53 ετών.Στο ερώτημα απάντησε ο Στέργιος Δελακίδης, Γαστρεντερολόγος 
Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι προφανής και την αναφέρετε μόνος σας. Θα πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση αλκοόλ για να αποφύγετε τα συμπτώματα που μας περιγράφετε. 

Αλκοόλ: Μύθοι και Αλήθειες

Το ποτό είναι συνδυαστικό με την διασκέδαση των περισσότερων από μας. Κάποια πράγμα όμως απ' αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε για το αλκοόλ δεν ισχύουν. Καλύτερα λοιπόν να προσέξουμε και να ενημερωθούμε για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τόσο τη δική μας ζωή όσο και αυτή των γύρω μας.

Μύθος
Ο καφές βοηθάει στο ξεμέθυσμα.
Πραγματικότητα
Μόνο ο χρόνος μπορεί να σας ξεμεθύσει. Ο καφές ίσως βοηθήσει στο να ξυπνήσετε όμως δεν πρόκειται να κάνει κάτι για τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας.

Μύθος
Η τσίχλα ή οι μέντες μπορούν να ξεγελάσουν το αλκοτέστ.
Πραγματικότητα
Οι συσκευές για το αλκοτέστ μετράνε τα επίπεδα αλκοόλ που περιέχονται στον αέρα των πνευμόνων σας. Οι μέντες δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.

Μύθος
Η μπίρα έχει λιγότερο αλκοόλ από τα σφηνάκια ή από ένα ποτήρι κρασί
Πραγματικότητα
Τα μεγέθη ποτών του εμπορίου έχουν διαλεχτεί έτσι ώστε να περιέχουν περίπου τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ.

Μύθος
Το φαγητό πριν από την κατανάλωση ποτού βοηθάει στο να μείνετε νηφάλιοι
Πραγματικότητα
Κάποιες τροφές μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σας. Παρόλα αυτά το αλκοόλ που εισέρχεται στο σώμα, σίγουρα έχει κάποιες επιπτώσεις.

Μύθος
Το κρύο ντουζ ή το πλύσιμο του προσώπου βοηθάει στο ξεμέθυσμα.
Πραγματικότητα
Υπάρχει η πιθανότητα να σας ξυπνήσουν. Σίγουρα όμως δεν έχουν καμία επίδραση στο αλκοόλ που βρίσκεται στον οργανισμό σας.

Μύθος
Αν δεν γεύεστε το αλκοόλ στο ποτό, τότε δεν υπάρχει
Πραγματικότητα
Κάποια κοκτέιλ όπως αυτά με τους χυμούς, μπορούν να «σκεπάσουν» τη γεύση του αλκοόλ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχει.


Πηγή: boro.gr

Σχόλια