default-image

Χάκερ "υπέκλεψε" δακτυλικό αποτύπωμα από φωτογραφία

Επιστήμη
Χάκερ "υπέκλεψε" δακτυλικό αποτύπωμα από φωτογραφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χάκερ-μέλος του Chaos Computer Club (CCC) ισχυρίζεται ότι υπέκλεψε/ "κλωνοποίησε" το δακτυλικό αποτύπωμα μιας γερμανίδας πολιτικού χρησιμοποιώντας εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό και φωτογραφίες, οι οποίες είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Γιαν Κρίσλερ υποστηρίζει ότι αναπαρήγαγε το δακτυλικό αποτύπωμα της υπουργού Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν χρησιμοποιώντας εικόνες από μια «συμβατική κάμερα». Ο Κρίσλερ δεν είχε δείγμα του αποτυπώματος της φον ντερ Λέιεν.

Σύμφωνα με ειδικούς, ήδη τα βιομετρικά συστήματα τα οποία βασίζονται σε αποτυπώματα θεωρούνται μη ασφαλή. Ο Κρίσλερ, μιλώντας σε συνδιάσκεψη μελών του CCC - το οποίο ισχυρίζεται πως αποτελεί τη μεγαλύτερη ένωση χάκερ στην Ευρώπη- ανέφερε ότι είχε πάρει μια κοντινή φωτογραφία του αντίχειρα της φον ντερ Λέιεν και χρησιμοποίησε επίσης άλλες φωτογραφίες σε διαφορετικές γωνίες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου τον Οκτώβριο. Ο ίδιος πρότεινε οι πολιτικοί να φορούν γάντια όταν μιλούν στο κοινό.

Η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ως μέσου ταυτοποίησης υφίσταται σε συσκευές της Apple  και της Samsung  και αξιοποιήθηκε επίσης στις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που πλέον δεν την θεωρούν ασφαλή.

«Τα βιομετρικά που βασίζονται σε στατικές πληροφορίες όπως η αναγνώριση προσώπου ή τα δακτυλικά αποτυπώματα… οι περισσότεροι έχουν αποδεχτεί ότι δεν είναι σπουδαία μορφή ασφαλείας επειδή μπορούν να παραχαραχθούν» σημειώνει ο καθηγητής Άλαν Γούντγουορντ, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφαλείας του Surrey University.  

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να ψάχνει πράγματα όπου τα βιομετρικά είναι "ζωντανά" - αναγνώριση φλεβών στα δάχτυλα, ανάλυση βηματισμού - είναι επίσης βιομετρικά, αλλά επιλέγονται επειδή το άτομο πρέπει να τα κατέχει και να τα επιδεικνύει στην πραγματική ζωή».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News