Ειδήσεις

Ο Μ. Κεφαλογιάννης δε θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο

Αν και μέχρι χθες εθεωρείτο πιθανό ο Μανόλης Κεφαλογιάννης να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν την 25η Ιανουαρίου - καθώς εθεωρείτο βέβαιο ότι και ο ίδιος θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο - σήμερα ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί!

Μετά από πολλά χρόνια, λοιπόν, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα συνεχίσει ως επικεφαλής της ομάδας της Ν.Δ. στην Eυρωβουλή. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που πραγματοποιείται με σκοπό το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά από συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά χθες, αναλαμβάνει το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ν.Δ. θα κόψει πρώτη το νήμα στις εκλογές.

Αποκωδικοποιώντας αυτές τις δηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψην και την παλιότερη δήλωση του, με την εκλογή του στην ευρωβουλή, ότι "εγώ θα συνεχίσω να είμαι παρόν στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας", ότι ο Μανόλης Κεφαλογιάννης πλέον καλείται να παίξει έναν περισσότερο "κεντρικό" ρόλο, με την ενασχόληση του ως κεντρικού συντονιστή (πρακτικά) του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την "επόμενη ημέρα" στη ΝΔ, είτε κερδίσει είτε όχι την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Ένας... άλλος Κεφαλογιάννης

Σε μια γεμάτη νόημα αποστροφή του λόγου του, πάντως, ανέφερε ότι έχει τη βεβαιότητα ότι το ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου δε θα στερηθεί το όνομα "Κεφαλογιάννης".

Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς την ίδια ώρα στην αίθουσα όπου έκανε αυτές τις ανακοίνωσεις, βρισκόταν... τρία στελέχη της ΝΔ με το επίθετο Κεφαλογιάννης: ο Ζαχαρίας, ο Σωκράτης και Κώστας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος απ' αυτούς τους τρεις μπορεί να είναι ο "νέος" Κεφαλογιάννης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο. Ο Σωκράτης, προερχόμενος από τα Ανώγεια, είναι ζητούμενο αν θα μπορέσει να κατέλθει τόσο... εσπευσμένα σε μια προεκλογική αναμέτρηση στο Ν.Ηρακλείου. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης ίσως να θεωρείται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ο Ζαχαρίας από την άλλη έχει δώσει πρόσφατα (και με επιτυχία) εκλογική μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια και κινείται στα πολιτικά πράγματα του Ηρακλείου.

Βεβαίως μένει να δούμε ποιος θα "προκριθεί" και ποιον θα επιλέξουν τα όργανα του κόμματος.

Σχόλια