default-image

"Νταήδες" σκορπούν το τρόμο στο Hράκλειο

Κρήτη
"Νταήδες" σκορπούν το τρόμο στο Hράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές απίστευτης έντασης και αγριότητας καταγράφονται κάθε τρεις και λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου το οποίο έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα ομάδες νεαρών. Πρόκειται για άτομα που περιφέρονται από κατάστημα σε κατάστημα σε έξαλλη κατάσταση προκαλώντας επεισόδια τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακραία και εξαιρετικά επικίνδυνα.

Η κατάσταση έχει κυριολεκτικά ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αν υπολογίσει κανείς μόνο τα περιστατικά στα οποία έγιναν αυτόπτες μάρτυρες οι θαμώνες των νυχτερινών καταστημάτων τη νύχτα του Σαββάτου στο τετράγωνο που περικλείουν οι πεζόδρομοι του Ηρακλείου, όπου ουσιαστικά φιλοξενείται η νυχτερινή ζωή της πόλης. Το πρώτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην οδό Καντανολέων όπου δέχτηκαν επίθεση οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ενώ ακολούθησε νέο σκηνικό έντασης στη πλατεία Κοραή.

Λίγο αργότερα εμβρόντητοι οι θαμώνες των μεζεδοπωλείων που βρίσκονται στην οδό Μιλάτου είδαν το δρόμο να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν ούτε την αφορμή, ούτε τα κίνητρα των πρωταγωνιστών. Την ίδια νύχτα συμπλοκή σημειώθηκε και έξω από κατάστημα στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη, όπου τη "νύφη" πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος της επιχείρησης, στον οποίο ξέσπασαν την οργή τους οι δράστες. Στα δυο πρώτα επεισόδια μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βγήκαν όπλα και μαχαίρια.

Τα περιστατικά αυτά είναι μόνο ενδεικτικά της μιας κατάστασης που οφείλει να προβληματίσει πολύ σοβαρά πέρα από την αστυνομία, την ίδια την κοινωνία, καθώς σκιαγραφούν ένα ακραίο ξέσπασμα αντικοινωνικής και έκνομης συμπεριφοράς.

Πρωταγωνιστές δεν είναι όπως θα περίμενε κανείς γνώριμα πρόσωπα στις αστυνομικές Aρχές που στόχο έχουν να επιβάλουν το δικό τους νόμο στα νυχτερινά μαγαζιά. Δυστυχώς πρόκειται για πολύ νεαρά άτομα που λειτουργούν σχεδόν πάντα υπό την επήρεια αλκοόλ, αναπαράγοντας τα πρότυπα των νταήδων και των κουμπουροφόρων που η τοπική κοινωνία ουδέποτε κατάφερε να απομονώσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News