default-image

Δεν συνεργάζεται η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Περίεργα
Δεν συνεργάζεται η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεδομένοι θεωρούσαν όλοι την κοινή κάθοδο ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά είτε "αυτοδιάλυση" της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου η προεκλογική συνεργασία να μην στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τις 50 έδρες του "μπόνους" της πρωτιάς, είτε συμμετοχή κάποιων ΔΗΜΑΡιτών στα ψηφοδέλτια αλλά όχι εκλογική συνεργασία δύο κομμάτων.

Τελικώς, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Ο λογος που προβάλλεται (δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο πραγματικός) είναι ότι στην ΔΗΜΑΡ ζητούσαν προγραμματική συμφωνία πάνω σε κοινό πρόγραμμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "απαιτούσε" η ΔΗΜΑΡ να αποδεχτεί το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη.

Καθώς ακόμη και ο κυρ-Φώτης γνωρίζει ότι αυτόνομη κάθοδος της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές σημαίνει πολιτική εκμηδένιση της (τον χώρο της - τόσο στα media όσο και στην καρδιά των "υπεύθυνων αλλά και λιγάκι αριστερούληδων" ψηφοφόρων - έχει καταλάβει το Ποτάμι) οπότε ψάχνει εντατικά για τη "λύση". Μια συνεργασία με τους Οικολόγους ίσως τονώσει και τις δύο παραπαίουσες πολιτικές αυτές δυνάμεις, αν και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η Βουλή φαντάζει... μακρινό όνειρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News