Ειδήσεις

Στ. Αρναουτάκης: "Έτος ανάπτυξης για την Κρήτη το 2015"

Ευχές για χαρούμενη Πρωτοχρονιά, και καλή χρονιά έστειλε σήμερα Τετάρτη σε όλους τους Κρητικούς σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους στόχους της Περιφέρειας για το 2015 κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο απολογισμό για το έργο που παράχθηκε το 2014.

Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι, αν και διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά το 2014, επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι το 2015 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για το νησί, καθώς ξεκινάνε τα έργα του νέου ΣΕΣ 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης).

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιτύχει όλους τους στόχους που είχαμε θέσει το 2014. Καταφέραμε και πιάσαμε τους στόχους στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, στόχοι που είχαν τεθεί και από το αρμόδιο υπουργείο. Έχουμε καταφέρει και έχουμε εξοφλήσει όλους τους ανάδοχους των έργων. Τη νέα χρονιά την καλωσορίζουμε με αισιοδοξία, καθώς ξεκινάει η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) και αισιοδοξούμε ότι στην Περιφέρεια Κρήτης τα επόμενα χρόνια θα εκτελεστούν μεγάλα έργα υποδομής υπηρετώντας την ισόρροπη ανάπτυξη με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες που υπηρετούμε».

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε ότι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ είναι το σχολείο του "Καπετανάκειου". Για αυτό, όπως είπε, «έχουμε δεσμευτεί απέναντι στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στο Δήμο Ηρακλείου. Για την προετοιμασία που έχει γίνει για την εκτέλεση των έργων, την απορρόφηση των προγραμμάτων,  θα πρέπει να ευχαριστήσω τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και τις υπηρεσίες μας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι έχουν πληρωθεί όλα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό τον υφυπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, γιατί στάθηκε δίπλα μας εξασφαλίζοντας τις σχετικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να μην υπάρχουν οφειλές. Ακόμη σε 2.000 σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα κάνουμε παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της οδικής ασφάλειας που υλοποιούμε, ενώ με τα 10 εκατ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις συντήρησης στο ΒΟΑΚ. Ο μεγάλος στόχος μας είναι η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ χωρίς διόδια, πρόταση που είναι υλοποιήσιμη και έχει γίνει αποδεκτή και από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας».

Σχόλια