Ειδήσεις

Με την ευχή για μια καλύτερη χρονιά για την Κρήτη

Από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου αλλά και άλλους φορείς και συλλόγους άκουσαν από το πρωί της Τετάρτης τα κάλαντα ο περιφερειάρχης Κρήτης, αντιπεριφερειάρχες και εργαζόμενοι. Το κλίμα ήταν γιορτινό λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ενώ ευχή όλων ήταν το 2015 να κρύβει προκοπή και πρόοδο για την Κρήτη σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης "πλημμύρισε" από ευχές και ψαλμωδίες με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Την Περιφέρεια επισκέφτηκαν διαδοχικά χορωδίες στρατευσίμων, η Δημοτική Φιλαρμονική, αλλά και σύλλογοι που έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Τους υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και Βιργινία Μανασάκη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Νίκος Συριγωνάκης, Λάμπρος Βαμβακάς και Κώστας Φασουλάκης.

Συγκεκριμένα τα κάλαντα έψαλαν η χορωδία εφέδρων αξιωματικών της ΣΕΑΠ με επικεφαλής τον ανθυπασπιστή Γιάννη Μπουντρονικόλα, η χορωδία της 126 Σμηναρχίας Μάχης με επικεφαλής τον επισμηνία Νίκο Κασδοβασίλη, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη έπαιξε τα κάλαντα και κλασικές μελωδίες για τη νέα χρονιά.

Επίσης τα κάλαντα έψαλαν τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα παιδιών Ρομά. Τα παιδιά συνόδευαν οι δασκάλες τους και μουσικοί.

Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα.

Σχόλια