default-image

Εξηγήσεις Αριστομένη Συγγελάκη για την αποχώρησή του

Κρήτη
Εξηγήσεις Αριστομένη Συγγελάκη για την αποχώρησή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη δεν... ξεκίνησε η προεκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, και αποχωρεί από αυτήν ο Αριστομένης Συγγελάκης.

Όπως αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί, δε δόθηκε η δυνατότητα σε όσους δεν ήταν οργανωμένοι στον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «εκδήλωσα ενδιαφέρον να κατέβω υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου χωρίς άλλο κίνητρο, παρά μόνο έχοντας τη διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου και να συμμετάσχω στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά της λιτότητας, του μνημονίου και της εξάρτησης».

«Δεν υπήρξε ο χρόνος για διάλογο»

«Σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζει ο κ. Συγγελάκης, «έθεσα την υποψηφιότητά μου στην κρίση της κομματικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων δεν υπήρξε ο χρόνος για να μπορέσει να αναπτυχθεί διάλογος στη βάση του κόμματος για τη φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό και για μένα δεσμευτικό. Ευχαριστώ όλους όσους με πίστεψαν και με στήριξαν στην προσπάθειά μου. Συγχαίρω το συνεπαρχιώτη μου Νίκο Ηγουμενίδη για την πρωτιά του και όλους όσους είχαν το θάρρος να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή».

«Παραμένω απλός στρατιώτης της παράταξης»

«Παραμένω απλός στρατιώτης της παράταξης», συνεχίζει ο κ. Συγγελάκης, «και θα στηρίξω με κάθε τρόπο την τελική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου και σε εθνικό επίπεδο και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την απελευθέρωση του τόπου από τη σκλαβιά των δανειστών, τον αγώνα για κούρεμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο για το λαό μας, τον αγώνα για παραγωγική ανασυγκρότηση, ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει τα μοναδικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και να έχει το μέλλον που δικαιούται. Τον αγώνα για δημοκρατία, εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Και βέβαια θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για να δικαιωθεί, επιτέλους, η θυσία του ελληνικού λαού και να κατακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και χειραφέτηση.

Συνεχίζω, ως απλός στρατιώτης της παράταξης, τον αγώνα για την νίκη της Αριστεράς και την ανάσταση του τόπου, θέτοντας τις δυνάμεις μου στη διάθεση του κόμματος.

Σημείωση: Μόνο η δήλωση αυτή απηχεί τις απόψεις μου και καμιά άλλη "πληροφορία" δεν ισχύει».

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Συγγελάκη ήταν ανάμεσα στα 43 από τα οποία θα επέλεγαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τους υποψήφιους βουλευτές Ηρακλείου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News