Ειδήσεις

Το αδιαχώρητο στις εφορίες της Κρήτης

Συνωστισμός επικρατεί στις εφορίες όλης της χώρας, καθώς χιλιάδες πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, ενώ σήμερα, όπως εκτιμάται, θα επικρατήσει... "έμφραγμα» στις ΔΟΥ, καθώς αναμένεται να επαναληφθούν οι εικόνες με τις τεράστιες ουρές, αφού οι περισσότεροι σπεύδουν τη τελευταία στιγμή.

Σε σχέση με πέρυσι, η κατάθεση πινακίδων έχει αυξηθεί κατά 20.000, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει τις 150.000 πινακίδες σε επίπεδο χώρας, ενώ, αν συνυπολογίσουμε ότι θα ξεπεράσουν τις 870.000 τα οχήματα που έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, τότε μιλάμε για μια κατάσταση εφιαλτική, όπως μας εξήγησε ο ασφαλιστής και εκπρόσωπος της ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης.

«Κυριολεκτικά, γκρεμίζουν έναν από τους ισχυρότερους πόλους της εθνικής οικονομίας. Μετά τον κατασκευαστικό κλάδο, ο κλάδος του αυτοκινήτου δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα», ανέφερε ο κ. Λιονάκης.

10.000 πινακίδες κατατέθηκαν στο Ηράκλειο

Μόνο στο Ηράκλειο, έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής 10.000 πινακίδες, οι οποίες αφορούν Ι.Χ. και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, χωρίς να συνυπολογιστούν οι πινακίδες φορτηγών και μηχανών, καθώς και οι πινακίδες που κατατίθενται στα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων σε Αρκαλοχώρι, Μοίρες, Τυμπάκι και Χερσόνησο.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται και στα τμήματα μεταβίβασης οχημάτων, καθώς αρκετοί οδηγοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε φόρους, συντήρηση οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας και άλλα έξοδα, με τους ίδιους να μεταβιβάζουν τα οχήματά τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το νέο έτος.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τα πόδια θα κυκλοφορούν από το νέο έτος χιλιάδες πολίτες, ενώ όσοι επιθυμούν να παραλάβουν από το νέο έτος τις πινακίδες των οχημάτων τους θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας όλου του χρόνου, ενώ όσοι πλήρωσαν ένα ευρώ τέλη κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για τους επικίνδυνους και ασυντήρητους δρόμους με τις τεράστιες λακκούβες, καλούνται να πληρώσουν διπλά τα τέλη!

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει μπιλιετάκι από την εφορία 3.500 φορολογούμενοι στο Ηράκλειο, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 αναμένεται να σταλούν και άλλα ειδοποιητήρια.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια