Ειδήσεις

Δ. Κισσάμου: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής

Η βελτίωση της πληροφοριακής σήμανσης αξιοθέατων και μνημείων, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας για την τουριστική πληροφόρηση και προβολή, η δημιουργία τουριστικών χαρτών και θεματικών εντύπων αλλά και η διοργάνωση θεματικού φεστιβάλ με επίκεντρο την κρητική γαστρονομία και τον πολιτισμό περιλαμβάνονται μεταξύ των δράσεων του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κισσάμου για το έτος 2015, τις οποίες ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής συνεδρίασής του.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κισσάμου κ. Σταυρούλα Βαρουχάκη-Μαραγκουδάκη, «στόχος μας ως Δήμος Κισσάμου είναι να υπάρξει σχεδιασμός και εφαρμογή ενός σύγχρονου τουριστικού μοντέλου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου μας, έχοντας ως δεδομένο ότι η περιοχή της Κισσάμου διαθέτει υψηλούς τουριστικούς πόρους, ποιοτικές υποδομές και συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό. Παράλληλα θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ο Δήμος Κισσάμου να συμβάλει με όσα μέσα διαθέτει στη διαμόρφωση συνθηκών εμπλουτισμού, αναβάθμισης, διαφοροποίησης και εξειδίκευσης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, με την ενδυνάμωση και ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών εναλλακτικού τουρισμού όπως π.χ. ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός και ο περιηγητικός τουρισμός».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεοδωρος Σταθάκης στάθηκε στη σημασία της αποτελεσματικής ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών της Κισσάμου αλλά και στην ανάγκη οργανωμένης προβολής των τουριστικών πόρων του Δήμου, μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό - όπως τόνισε - η ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιά της περιοχής.

Αναλυτικά οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κισσάμου για το έτος 2015 παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

ΔΡΑΣH / ΕΝΕΡΓΕΙA

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δημιουργία τουριστικών χαρτών & θεματικών εντύπων

Δημιουργία τουριστικών χαρτών, θεματικών αφισών και εντύπων (τρίπτυχα) με ενημερωτικό υλικό που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Κισσάμου και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού, σε τουλάχιστον δύο γλώσσες.

Δημιουργία λογοτύπου & μηνύματος τουριστικής ταυτότητας

Σχεδιασμός και δημιουργία γραφικού και λεκτικού λογοτύπου επικοινωνιακής ταυτότητας προορισμού για την προβολή και ανάδειξη της τουριστικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Κισσάμου.  

Κατασκευή και λειτουργία ιστοσελίδας τουριστικής προβολής

Σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία ιστοσελίδας τουριστικής προβολής και πληροφόρησης, μέσω της οποίας οι επισκέπτες και οι δυνητικοί επισκέπτες της Κισσάμου θα μπορούν να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις προτεινόμενες διαδρομές και γενικά θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ανάπτυξη εφαρμογής τουριστικής πληροφόρησης για κινητά τηλέφωνα

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Δήμου Κισσάμου, μέσω του κινητού του τηλέφωνου, να λαμβάνει πληροφόρηση, απευθείας από τη συσκευή του κινητού του, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Διοργάνωση φεστιβάλ κρητικής γαστρονομίας και πολιτισμού

Διοργάνωση υπερτοπικού φεστιβάλ κρητικής γαστρονομίας στο Δήμο Κισσάμου με έμφαση στην παραδοσιακή διατροφή και την τοπική παραγωγή.

Βελτίωση της πληροφοριακής σήμανσης αξιοθέατων & μνημείων

Κατασκευή και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων (κατεύθυνσης ή αποτύπωσης χρήσιμων πληροφοριών) για τα τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία του Δήμου Κισσάμου έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η καθοδήγηση και η πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτά.

Σχόλια