default-image

Κάλεσμα Αυγενάκη για συστράτευση όλων των στελεχών της Ν.Δ.

Κρήτη
Κάλεσμα Αυγενάκη για συστράτευση όλων των στελεχών της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα σε συστράτευση όλων των στελεχών και όλων των αγωνιστών της Ν.Δ. ενόψει της δύσκολης μάχης των επικείμενων εκλογών απευθύνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση κατά του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης αλλά και κατά των εύκολων μηνυμάτων χωρίς όμως περιεχόμενο και ουσία.

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, «χθες είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή. Και για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και που δεν τις θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

• Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για μιαν εξέλιξη που δεν την ήθελε η ελληνική κοινωνία.

• Αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός!

Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητα.

Να μείνουμε στη σταθερή πορεία, δηλαδή, των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια. Οριστικά. Και τελειωτικά...

• Καταφέραμε τόσο πολλά να κάνουμε μέσα σε δυόμισι χρόνια και να φτάσουμε τόσο κοντά στην τελική λύτρωση.

• Δεν πρόκειται ο ίδιος ο λαός να αφήσει να επιστρέψουμε στην κρίση, στην απομόνωση, στα ελλείμματα, στον αναγκαστικό δανεισμό. Δεν πρόκειται ο ίδιος ο λαός να αφήσει τις δικές του θυσίες του να πάνε χαμένες.

• Συμμεριζόμαστε την αγωνία των πολιτών και είμαστε εδώ, για να εγγυηθούμε την ασφαλή πορεία της χώρας.

Φτάσαμε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση.

• Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στις τέσσερις εβδομάδες ως τις εκλογές, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του, στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Όλη την αλήθεια για το πού βρίσκεται η χώρα σήμερα, για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Είναι απολύτως σαφές ότι θέλουμε προεκλογική περίοδο ήρεμη, πολιτισμένη, με στοιχεία και επιχειρήματα.

Όχι συκοφαντίες, όχι ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις, όχι λαϊκισμός και πυροτεχνήματα, όχι εκλογικοί εκβιασμοί και τρομοκρατία!

Αλήθεια και ευθύνη!

Αλήθεια προς τον κόσμο. Και ευθύνη απέναντι στο εθνικό συμφέρον. Τώρα ήλθε η ώρα να πάρουμε όλοι πρωτοβουλίες.

Σε αυτή την προσπάθεια δε περισσεύει κανένας. Καλώ όλα τα στελέχη της παράταξης μας στο Ηράκλειο να ενώσουμε δυνάμεις.

Με πρώτους και κύριους τους δυο συναδέλφους βουλευτές, Μάξιμο Σενετάκη και Γιώργο Δεικτάκη, τον ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη και τους Γρηγόρη Πασπάτη και Γιώργο Ματαλιωτάκη και άλλα αξιόμαχα στελέχη τα οποία και θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες.

Καλώ να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο και ενισχύοντας το λόγο του προέδρου μας και πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Η συνεργασία μου με τον πρόεδρο και το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο είναι διαρκής και θα επιδιώξουμε το καλύτερο και για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Όπως ήδη γνωρίζετε, την τελική αρμοδιότητα την έχει ο Σεραφείμ Τσόκας, που είμαι βέβαιος για την άριστη δουλειά που θα κάνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News