default-image

Apple: Περιθώριο 2 εβδομάδων για ακύρωση αγορών!

Επιστήμη
Apple: Περιθώριο 2 εβδομάδων για ακύρωση αγορών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την Google να δίνει το περιθώριο 2 ωρών στους χρήστες να κρίνουν αν η εφαρμογή που αγόρασαν από το Play Store κάνει όσα υπόσχεται, η Apple είχε κατηγορηθεί πολλάκις για τη μη εδραίωση τέτοιων τακτικών. Πρακτικά στο App Store, iTunes, iBooks δεν υπάρχει η δυνατότητα για δοκιμή κάτι που έρχεται να αλλάξει με τη νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο υπάρχει περιθώριο 14 ημερών για ακύρωση μιας αγοράς ή υπηρεσίας μεταξύ των χωρών μελών. Η Apple, αν και η οδηγία ισχύει από τον Ιούνιο, αλλάζει τους όρους της και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκμεταλλευθούν το νέο νομικό πλαίσιο. Έτσι, αν προβείτε στην αγορά μιας εφαρμογής πχ που δε σας ικανοποιεί παρά τα όσα υπόσχεται έχετε το περιθώριο 2 εβδομάδων για να ακυρώσετε την αγορά και να σας επιστραφούν τα χρήματα. Μάλιστα, δεν απαιτείται να αιτιολογήσετε την απόφασή σας για την ακύρωση.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν είναι το πως και από ποιον θα γίνεται η επιστροφή. Δηλαδή, θα γίνεται κατευθείαν από την Apple ή από τον εκάστοτε developer ο οποίος θα επιστρέφει και το 30%, δηλαδή το ποσοστό που απορροφά η εταιρεία για κάθε αγορά στο App Store. Αυτό είναι κάτι που θα μάθουμε με τον καιρό με το παρόν να είναι θετικό για τους χρήστες που προστατεύονται περισσότερο από το ενδεχόμενο αγοράς μιας αχρείαστης υπηρεσίας.

Πηγή: techingreek.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News