default-image

ΠΟΠΕΚ: "Οι φόροι κρατούν ψηλά τις τιμές των καυσίμων"

Οικονομία
ΠΟΠΕΚ: "Οι φόροι κρατούν ψηλά τις τιμές των καυσίμων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη σημαντική πτώση διεθνώς της τιμής του αργού πετρελαίου (brent), είναι σημαντικό για κάθε καταναλωτή - προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων - να γνωρίζει πώς διαμορφώνονται οι λιανικές τιμές στην Ελλάδα από την αρχή του 2014 μέχρι σήμερα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) παρέχει αυτή την ενημέρωση στους καταναλωτές, η οποία αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα:

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η τιμή του brent αν και μειώθηκε κατά 45% μέσα σε ένα χρόνο δε μειώθηκε ανάλογα χώρα μας. Αυτό οφείλεται, όπως αναφέρει, στο υψηλό ποσοστό που καταλαμβάνουν οι φόροι στην ανά λίτρο τιμή των καυσίμων, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί, και δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς μειώσεις.  

«Οι εξαιρετικά μειωμένες τιμές του brent, σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση του Ε.Φ.Κ. έστω και κατά 10%, παράλληλα με τον αποτελεσματικό έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων και όχι με τον επικοινωνιακά προβαλλόμενο, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας», επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ, που παράλληλα εύχεται για το 2015 σταθερά μειωμένες τιμές και στους καταναλωτές υγεία και χρόνια πολλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News