Ειδήσεις

Norman Atlantic: Θρίλερ με δύο Κρητικούς επιβάτες

Στο... ''κόκκινο'' παρέμενε χθες το βράδυ η αγωνία για δύο τουλάχιστον Κρητικούς επιβάτες του πλοίου "Norman Atlantic", τα ονόματα των οποίων περίμεναν να δουν με την αγωνία στο κατακόρυφο οι συγγενείς τους στις επίσημες λίστες διασωθέντων. Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε συμβεί ως αργά το βράδυ, εντείνοντας το θρίλερ σε τοπικό επίπεδο. Θρίλερ βεβαίως που παράλληλα με το πρώτιστο, τις ίδιες τις ανθρώπινες ζωές, επεκτείνεται και σε επίπεδο οικονομικό. Κι αυτό γιατί στο καράβι είχαν επιβιβαστεί 15 βυτία με ελαιόλαδο από την ανατολική Κρήτη, συνολικής ποσότητας 450 τόνων.

Την ενημέρωση αυτή έδωσε στη "Νέα Κρήτη" ο Δημήτρης Βασιλάκης, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, που έστειλε 2 βυτία με ελαιόλαδο.

«Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες λαδιού στο πλοίο. Προσωπικά ως μεταφορέας έχω στείλει 2 δικά μου φορτία, ενώ από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου στάλθηκαν περί τα 15 βυτία, όλα γεμάτα με ελαιόλαδο. Αν σκεφτείτε πως το κάθε βυτίο μεταφέρει 30 τόνους, μιλάμε για 450 τόνους από την Κρήτη. Άλλη τόση είναι η ποσότητα ελαιολάδου που φορτώθηκε από την υπόλοιπη χώρα, κυρίως από την Πελοπόννησο, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 συνολικά βυτία», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Ο ίδιος περιέγραψε καρέ-καρέ τις δραματικές στιγμές λίγο μετά την εκδήλωση της ολέθριας πυρκαγιάς πάνω στο «Norman Atlantic», όταν του τηλεφώνησε έντρομος για να τον ενημερώσει ο ένας εκ των 2 οδηγών του.

«Ήταν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν με πήρε στο τηλέφωνο ο ένας οδηγός μου. Ήταν τρομοκρατημένος. "Καιγόμαστε", μου έλεγε και ξαναέλεγε και πως δεν υπήρχε βοήθεια από το πλήρωμα, και μου είπε να αναζητήσω τη θέση του στο ίντερνετ για να ενημερώσω εγώ τις λιμενικές Αρχές ότι είχε ξεσπάσει φωτιά και γινόταν χαμός στο πλοίο.

Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας αλλά δεν ήξεραν τίποτε για το συμβάν. Τους είπα το όνομά μου και την ιδιότητά μου. Τους περιέγραψα αυτά μου είχε πει τηλεφωνικά ο οδηγός, αλλά επανέλαβαν πως δεν είχαν καμία ειδοποίηση. Προφανώς γιατί το σήμα κινδύνου από το πλοίο στάλθηκε αργότερα, κατά τις 6 το πρωί. Δυστυχώς λοιπόν υπήρξε μια καθυστέρηση, μια ολιγωρία», περιέγραψε ο κ. Βασιλάκης.

Και οι δύο οδηγοί του, όπως μας είπε ο κ. Βασιλάκης, που είχαν επιβιβαστεί στο «Norman Atlantic», είναι Αθηναίοι και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν είχε ενημέρωση για κάποιους άλλους Κρητικούς οδηγούς άλλων εταιρειών, γύρω από τη τύχη των οποίων συνεχιζόταν δυστυχώς το θρίλερ ως και αργά χθες το βράδυ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Δημητρουλάκη, ο οποίος ταξίδευε μαζί με τη γυναίκα του. Η γυναίκα, ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία της. Είναι στην επίσημη λίστα διασωθέντων που έχει ανακοινωθεί από τις Αρχές. Δεν ισχύει - τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το βράδυ - με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη φορτηγού, τα συγγενικά πρόσωπα του οποίου καρδιοχτυπούν πάνω από το ακουστικό του τηλεφώνου για κάποιο μαντάτο.

Τι είπε στη "Ν.Κ." ο αδελφός του: «Δεν έχω νέα του»

Συγκλονιστική ήταν η δήλωση του αδερφού του, Ανδρέα Δημητρουλάκη, στη "Νέα Κρήτη":

«Στις 9 παρά δέκα το πρωί της Κυριακής μίλησα τηλεφωνικά με τον αδερφό μου. Τη στιγμή εκείνη είχε δίπλα του το λοστρόμο. Μου είπε ότι το βαπόρι είχε πάρει φωτιά από τις 4 τα ξημερώματα. Από τις 5:20 το πρωί ήταν ακυβέρνητο. Μου είπε ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Τον άκουσα ζορισμένο. Ο αδερφός μου είναι χρονιά ιδιοκτήτης φορτηγού διεθνών μεταφορών. Μαζί του ταξίδευε και η γυναίκα του. Είχαν φορτώσει αγγούρια από εδώ και πήγαιναν στη Γερμανία. Σχεδιάζανε να κάνουν Πρωτοχρονιά μάλιστα εκεί, στη Γερμανία. Την ώρα που μιλούσαμε μου είπε "αδερφέ, δυστυχώς πέφτει το σήμα". Πρόλαβα να του πω το εξής μόνο: "Αδερφέ μου, από σένα περιμένω, αυτό θέλω, με την πρώτη ευκαιρία, μόλις πατήσεις τα πόδια σου σε στέρεο έδαφος, να με πάρεις με κάποιο τρόπο. Να μου πεις ότι είσαι καλά. Μόνο αυτό"».

Το δικό τους Γολγοθά ζουν και οι συγγενείς του οδηγού Γ.Κ. από το Τυμπάκι, καθώς το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είχε δώσει μέχρι χθες το βράδυ σημάδια ζωής στα δικά του πρόσωπα.

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια