default-image

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία της γραμμής

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία της γραμμής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που αναμενόταν έφτασε και έτσι εκτός από τους ισχυρούς ανέμους - που κρατούν καθηλωμένα και τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου - υπάρχει και ένταση των καιρικών φαινομένων.

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου σε τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου, στη Δυτική Μακεδονία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Στην Καστοριά, στο Νευροκόπι Δράμας και στη χιονισμένη Φλώρινα, η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν.

Από την Δευτέρα αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε αισθητή επιδείνωση του καιρού.

Η ΕΜΥ αναφέρει, επίσης, ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Παραμένουν δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων. Μέχρι και τις 12:00 το απαγορευτικό σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Δεμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι το "Φαιστός" από τις "Μινωικές Γραμμές" και το "Κρήτη 1" από την ΑΝΕΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News