default-image

Στην Ελευσίνα οι διασωθέντες του Norman Atlantic στις 22:00

Ελλάδα
Στην Ελευσίνα οι διασωθέντες του Norman Atlantic στις 22:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελευσίνα αναμένεται να φτάσουν στις 22:00 με C-130 οι 43 από τους διασωθέντες που επέβαιναν στο Norman Atlantic. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το C -130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μπάρι στις 20:30.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίτερα έδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης με 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Στην Ηγουμενίτσα το πλοίο Cruise Europa

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε νωρίτερα στις 20:00 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Στην Ηγουμενίτσα θα κατέβουν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, τέσσερις Γάλλους και επτά Τούρκους. Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα αποβιβαστούν και επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού, το οποίο αμέσως μετά θα αποπλεύσει για την Πάτρα.  

Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο Norman Atlantic

Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News