Ειδήσεις

Σύσκεψη για την απασχόληση εργατικού δυναμικού ειδίκευσης

Σύσκεψη για την εκτίμηση του αριθμού των θέσεων για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργατών και απασχόληση ατόμων υψηλής ειδίκευσης  που θα καλυφθούν με τη διαδικασία μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εργοδοτικοί φορείς, και υπηρεσιακά στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, παρουσιάστηκε από τους φορείς ο αριθμός και η ειδικότητα των εργαζομένων που πρέπει να μετακληθούν.

Όπως αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους αρμόδιους επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για το σχεδιασμό κατάλληλων προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση  γνώσεων και δεξιοτήτων από  εργαζόμενους ώστε να μειωθεί η ανάγκη μετάκλησης εξειδικευμένων ατόμων από τρίτες χώρες.  

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των συλλόγων ιδιοκτητών και εργαζομένων αλιέων μέσης και παράκτιας αλιείας για τη συνεργασία στην κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης αλιεργατών.   

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, «η Περιφέρεια Κρήτης συνεκτιμώντας τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και το υψηλό ποσοστό ανεργίας προχωρά σε πρωτοβουλίες  που έχουν σκοπό μείωσης της ανάγκης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες».  

Σχόλια