Ειδήσεις

Διαλύεται η Βουλή - Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές

Στις 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε ανακοινώσεις του αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αύριο κιόλας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, "σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί πρόεδρος και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει ο λαός.

Πολλοί ανεξάρτητοι ψήφισαν για Πρόεδρο, αλλά δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή αυγή καταψήφισαν.  Οσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη.

Οτι δεν έκαναν οι βουλευτές θα το κάνουν οι πολίτες. Να μείνουμε στην σταθερή πορεία των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση.

Καταφέραμε τόσα πολλά που ο ίδιος ο λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε στα ελλείμματα στον εξωτερικό δανεισμό. Δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του.

Θα πάω να ζητήσω αύριο διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Στις 4 εβδομάδες ως τις εκλογές ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για να αποφασίσει για το μέλλον του στην κρισιμότητερη εκλογική αναμέτρηση. Αλλα και για να μάθει την αλήθεια για το πως μπορούμε να ξανακυλήσουμε στη βαθιά κρίση. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες.

Είναι η ώρα της Δημοκρατίας. Δημοκρατία σημαίνει αλήθεια και ευθύνη. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη προς  το εθνικό συμφέρον. Ήρθε η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία η νίκη θα είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά.

Επρόκειτο στην ουσία και για την πρώτη "προεκλογική" δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιτέθηκε ενάντια στους βουλευτές που ψήφισαν κατά της εκλογής Σταύρου Δήμα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται «για μια μειοψηφία 132 βουλευτών» που «φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει». Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε επίσης ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του σε αυτούς που «θέλουν να σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες».

Τσίπρας: «Το μέλλον ήδη ξεκίνησε»

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας:

«Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο φλεγόμενο πλοίο και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει τέλος στην πολιτική μνημονίων, οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν σε αυτό που θέλουν οι πολίτες.

Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε δεσμευτεί για νέα μέτρα είναι παρελθόν. Σε λίγες ημέρες παρελθόν θα είναι και τα μνημόνια. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια