Ειδήσεις

Β. Κεγκέρογλου: "Υλοποιείται το πρόγραμμα για τους αστέγους"

Την υπογραφή των συμβάσεων συνεργασίας με τους Δήμους, αλλά και την καταβολή προκαταβολών σε φορείς της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας για τους άστεγους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, το ΕΙΕΑΔ και άλλους φορείς  της κοινωνίας των πολιτών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των αστέγων και όλων των συμπολιτών μας, που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως προβλέφθηκε με το νόμο 4254/14 και χρηματοδοτήθηκε από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Συγκεκριμένα:

1. Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις με 60 Δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που αφορούν στη στέγαση, από τον Ιανουάριο, αλλά και την εργασιακή επανένταξη 1.200 συμπολιτών μας, με συνολικό προϋπολογισμό 9,4 εκατ. €

2. Καταβλήθηκαν οι προκαταβολές, στη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης, για παροχή τροφίμων και γευμάτων, με προϋπολογισμό πάνω από 8 εκατ. € και έτσι άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος μέσα στις γιορτές.  

3. Προωθήθηκαν όλες οι συμβάσεις για τη στήριξη των δομών Αστέγων, Κοινωνικών Ξενώνων, Μονάδα Αστέγων Αθηνών κ.λπ., προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη δρομολόγηση ολόκληρου του προγράμματος (2014-2015) για τους αστέγους, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:

«Η στήριξη στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας, που δε διαθέτουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που διατίθενται, χάρη στη συνεργασία  με την Εκκλησία, την Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους αλλά και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που εκπονήσαμε και ήδη υλοποιούμε με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων είναι εντελώς απαραίτητο για την αντιμετώπιση των οξυμμένων, λόγω της κρίσης, προβλημάτων. Γι' αυτό, η εξασφάλιση επιπλέον 330 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους οικονομικά αδυνάμους σε συνδυασμό με την εφαρμογή, σε εθνικό επίπεδο, του προγράμματος "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα", μέσα στο 2015, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας που βιώνει σημαντικό τμήμα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα Κέντρα Διημέρευσης ΑμΕΑ και όλες τις κοινωνικές δομές και να ευχηθώ καλή συνέχεια στη δράση τους μετά την εξασφάλιση ένταξής τους στη νέα προγραμματική περίοδο».   

Σχόλια