Ειδήσεις

Santa Run: 5.000 Αϊ Βασίληδες στα Χανιά

Μια μικρή πόλη από περισσότερους από 5.000 Άγιους Βασίληδες βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Χανιά, "πλημμυρίζοντας" τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συγκεντρώνοντας περίπου 70.000 ευρώ για 4 ιδρύματα για παιδιά με προβλήματα υγείας που υπάρχουν στην πόλη.

Για 4η συνεχή χρονιά το Σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και την Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου, διοργάνωσαν το 4ο Santa Run για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων ΚΗΦΑ/ΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ.

Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παρά τον άστατο καιρό, άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες με μωρά σε καροτσάκια, κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και με σφυρίχτρες στο στόμα, έκαναν το γύρο της πόλης με αφετηρία και τερματισμό την αυλή του Α' Γυμνασίου, όπου και οργανώθηκε το πάρτι του Santa Run.

Φέτος, μάλιστα, υπήρχαν και συμμετοχές από το εξωτερικό. Σε όλο το μήκος της διαδρομής, που έγινε υπό τους ήχους της μουσικής από 15 μουσικούς παραγωγούς των Χανίων, καταστηματάρχες της πόλης πρόσφεραν γλυκά και σοκολάτες στους συμμετέχοντες, ενώ προσφέρονταν και μπίρες χωρίς αλκοόλ, καθώς πέρυσι υπήρξαν περιστατικά μέθης.

Το Santa Run πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά μεσημέρι.

Σαν ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά το 2011. Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης συμμετείχαν 400 Άγιοι Βασίληδες. Το 2012 έφτασαν τους 1.500 και το 2013 τους 3.000, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβριο. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη με στολές Αϊ Βασίλη και πολλά κεράσματα από τα καταστήματα της διαδρομής. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν. Στο Santa Run είναι όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη!

Αντώνης Νομικός

Σχόλια