default-image

"Τρέχουν οι υποχρεώσεις μας στην εφορία"

Κρήτη
"Τρέχουν οι υποχρεώσεις μας στην εφορία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ημέρες απομένουν για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας, του ΕΝΦΙΑ και την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων για το Ε9.

Οι προθεσμίες για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας και του ΕΝΦΙΑ λήγουν στο τέλος του έτους και μετά από αυτές οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας γίνεται στις τράπεζες και στα ΕΛTΑ με την ταυτότητα οφειλής που βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε φορολογούμενου στο ΤΑΧΙS. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν όμως και μόνο με τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους να πληρώσουν τα τέλη στις τράπεζες.

Συνεχίζει και φέτος την πολιτική του "δεν πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας" η "Λαϊκή Στάση Πληρωμών" Ηρακλείου, που παροτρύνει τους κατόχους Ι.Χ. και φέτος να μην καταβάλλουν τα τέλη.

Εντωμεταξύ με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, καθώς μόνο το Νοέμβριο επιχειρήσεις και νοικοκυριά άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1,6 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να εκτοξεύεται στα 72,7 δισ. ευρώ.  

Περίπου οι μισοί φορολογούμενοι και στο Ηράκλειο αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με τους ίδιους να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι σχετικές προθεσμίες λήγουν σε λίγες μέρες, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Παύλος Μπαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News