Ειδήσεις

"Ο λαός δε θέλει εκλογές..." το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα-μήνυμα τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τους βουλευτές με απώτερο σκοπό να θέσει τους δεύτερους προ των ευθυνών τους και να εξηγήσει ποιοι είναι οι κίνδυνοι στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε τα θετικά στην περίπτωση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τους κινδύνους εάν «οι βουλευτές υποκύψουν στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης» και αναλάβουν το κόστος να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές.

«Άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου», διεμήνυσε ο Αντ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Ο λαός καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για διαπραγμάτευση για το χρέος, για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.

Σχόλια