Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογικός συναγερμός-Εσπευσμένα στην Αθήνα οι Ν.Ε.

"Κόκκινος" συναγερμός έχει σημάνει, ενόψει της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στο ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καλεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εσπευσμένα γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη τη χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το "ραντεβού" για την Κρήτη έχει δοθεί στις 4:30 μ.μ., οπότε και θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, με τα μηνύματα να "δείχνουν" εκλογές. Από την Κρήτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κληθεί περίπου 25 άτομα, μεταξύ των οποίων γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, πρώην βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Με την… αριθμητική να μη βγαίνει, πολλά κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν πλέον την πεποίθηση ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Μάλιστα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια να μην πάει η χώρα σε εκλογές, αλλά οι ανεξάρτητοι βουλευτές δυστυχώς, όπως είπε, δεν πείθονται. «Δεν επικρατεί η λογική, αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι κινήσεις Παπανδρέου και η "σκακιέρα" του ΠΑΣΟΚ

Με την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου να έχει μπει στην τελική ευθεία, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να ακολουθήσουν "σκληρή γραμμή" απέναντι στην κίνηση αυτή. Ήδη εκείνο που διαμηνύουν, όπως αναφέρουν και στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου η υπονόμευση της ενότητας από ένα πρόσωπο σαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Σαράντα χρόνια βουλευτής, 25 χρόνια υπουργός, πρωθυπουργός και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και θέλει να κάνει κόμμα; Αδιανόητο», σχολίαζε μέσα από το Ράδιο 9,84 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στη συνάντηση της Δευτέρας λοιπόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να βολιδοσκοπήσει πρόσωπα και καταστάσεις, με την Κρήτη να αποτελεί προτεραιότητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει καλά ότι οι πρώτες κρούσεις από την ομάδα Παπανδρέου σε στελέχη του νησιού έχουν γίνει (όπως είχε γράψει το portal neakriti.gr) και ο ίδιος θέλει τώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος δηλαδή είναι με ποιον.

Άγνωστο βέβαια παραμένει μέχρι στιγμής εάν τα στελέχη που κατατάσσονται στην ομάδα Παπανδρέου και παράλληλα είναι μέλη της ΚΠΕ έχουν καταρχήν κληθεί, και εάν ναι, αν θα συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή.

Οι ζυμώσεις την ίδια ώρα είναι έντονες αναφορικά και με τα ψηφοδέλτια του νησιού, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει ήδη στα χέρια του λίστες και προτάσεις με εν δυνάμει υποψηφίους, με στόχο να καταρτιστούν ψηφοδέλτια που θα συσπειρώσουν τη βάση του κόμματος. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από την τελική επιλογή των προσώπων, θα πρέπει να υπάρξουν και τα πολυπόθητα «ναι» για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια