default-image

Ταξιδεύοντας σε μελωδικά μονοπάτια με τη Μελίνα Κανά

Κρήτη
Ταξιδεύοντας σε μελωδικά μονοπάτια με τη Μελίνα Κανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας συναντήσει τον "Γόη του Θησείου" και τον Πέτρο Μάλαμα, η Μελίνα Κανά έρχεται την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, στο "Νυν και Αεί", για να μας ταξιδέψει στα μελωδικά μονοπάτια της αξεπέραστης φωνής της.

Η Μελίνα Κανά μάς ξανασυστήνεται μέσα από τη συνεργασία της με μία ευφάνταστη και ταλαντούχα μπάντα που επεμβαίνει με δημιουργικότητα και πολλή φαντασία στα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ερμηνεύτριας, αλλά και σε απροσδόκητες διασκευές.

Το κουαρτέτο που φτιάχτηκε το Μάρτιο του 2014 διασκευάζει και παίζει κομμάτια από τη μεγάλη δισκογραφία της Μελίνας, και όχι μόνο. Τέσσερα άτομα σε διαρκείς εναλλαγές ρόλων την πλαισιώνουν σε ένα "ηλεκτρισμένο" ταξίδι στο χρόνο.

Ουσιαστική η Μελίνα Κανά, μας ταξιδεύει μέσα από τη συνεργασία της μέσω της δημιουργικής  αυτής μπάντας, όπου με ηλεκτρική και ροκ διάθεση χωρίς να απουσιάζει το στοιχείο της παράδοσης - προσαρμοσμένο όμως με ένα ιδιαίτερο ύφος ενορχηστρώσεων - αγαπημένα κομμάτια της αποκτούν άλλον αέρα, χωρίς να λείπουν και οι απροσδόκητες διασκευές.

Από τον "Ερωτά μου αγιάτρευτε" έως τα "Μεταξωτά", η Μελίνα Κανά είναι σαν ξαναβαφτίζεται στη δισκογραφία και τη μουσική, ανοίγει το εύρος των ακροατών της και κυρίως ζητά από τους εδώ και τόσα χρόνια πιστούς της φίλους, να την απολαύσουν με έναν "μεταμοντέρνο" τρόπο.

Το πρόγραμμα στο "Νυν και Αεί", εκτός από τη "νέα" Μελίνα, περιλαμβάνει και την παλαιότερη Κανά που, όπως σημειώνει η ίδια, «όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει ένα ενδιαφέρον από νεότερους δημιουργούς να "πειράζουν" παλαιότερους. Ίσως έχει να κάνει με την ανάγκη να φέρουμε στην επιφάνεια πράγματα του παρελθόντος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι μια διασκευή μπορεί να αποτελεί έμπνευση. Μπορεί αυτό να είναι το καινούργιο. Το καινούργιο που "πατάει" σε ό,τι έχουμε ήδη ακούσει μπορεί να είναι αυτό που ανοίγει έναν νέο δρόμο. Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τελειώσει η πρωτότυπη δημιουργία».

Μελίνα Κανά και "Γόης του Θησείου" σε μια υπέροχη μουσική σχέση την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή "Νυν και Αεί".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News