Ειδήσεις

Συμβουλές της αστυνομίας για αποφυγή κλοπών

Επί ποδός είναι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το νησί με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα κλοπών ληστειών και διαρρήξεων, που παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή αυξάνονται.  

Το δώρο των Χριστουγέννων και οι επιδοτήσεις των αγροτών αποτελούν δέλεαρ για τους αετονύχηδες που κάθε χρόνο προσπαθούν να κάνουν γιορτές σε βάρος όσων, μετά από κόπο πήραν στα χέρια τους, το Χριστουγεννιάτικο μποναμά.

Προκειμένου τα κρούσματα αυτά να περιοριστούν όσο είναι δυνατό η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή των πολιτών τονίζοντας πως οι κλέφτες οι ληστές και οι διαρρηκτές δεν πάνε διακοπές.

Με ανακοίνωση της η αστυνομία τονίζει τι πρέπει να προσέξουν όσοι φύγουν για διακοπές: Πόρτες και παράθυρα να είναι καλά ασφαλισμένα, ενημέρωση για την απουσία και επίβλεψη σπιτιού μόνο από συγγενείς και φίλους, όχι στα πλήρη γραμματοκιβώτια (κράχτες της απουσίας), φως ανοιχτό και συναγερμός, μην αφήνονται χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.  

Επίσης τα μάτια τους δεκατέσσερα καλούνται να έχουν και όσοι μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και όσοι πραγματοποιούν τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων. Προσοχή χρειάζεται και στο σημείο στάθμευσης των οχημάτων, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται αντικείμενα άξιας η τσάντες σε ορατά σημεία τους.

Παράλληλα τα μπλόκα της τροχαίας συνεχίζουν με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.  

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια