Ειδήσεις

Εάν "ζεσταθούν" τα ταμεία τα λουκέτα θα περιοριστούν

Με το βλέμμα στραμμένο στον απολογισμό της εορταστικής κίνησης στην αγορά είναι ο εμπορικός κόσμος. Όπως τονίζουν έμποροι και καταστηματάρχες, εάν τα ταμεία "ζεσταθούν" ικανοποιητικά, τα επερχόμενα λουκέτα που αναμένονται να μπουν με τη νέα χρονιά θα περιοριστούν. Ωστόσο σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηρακλείου 1.320 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της χρονιάς μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά μπορεί να πλημύρισε από καταναλωτές που ψώνισαν αναλόγως με τα βαλάντια που ο κάθε ένας διαθέτει, αφού από την πλευρά τους επιθυμούν να στηρίξουν την τοπική αγορά, αλλά οι φόροι και τα χαμηλά εισοδήματα δεν τους το επιτρέπουν.

Περίπου 146 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα. Στοιχεία που μεταφράζονται σε πέντε επιχειρήσεις την ημέρα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης, «σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηρακλείου 1.320 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της χρονιάς μέχρι και το Σεπτέμβριο. Στοιχεία που παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα τον περασμένο χρόνο».

Η κίνηση στην αγορά αναμένεται να κορυφωθεί με τις αγορές για την Πρωτοχρονιά. Το εορταστικό ωράριο συνεχίζεται, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Σχόλια