default-image

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Καπετανάκειο

Ελλάδα
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Καπετανάκειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα έργα που έχουν λάβει κοινά χαρακτηριστικά με το Γιοφύρι της Άρτας και το οποίο ανά διαστήματα συγκεντρώνει θύελλα αντιδράσεων από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε επίπεδο Ηρακλείου, φαίνεται, τουλάχιστον με τις δεσμεύσεις του περιφερειάρχη, να τίθεται ως προτεραιότητα για το νέο χρόνο με φόντο τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Μετά λοιπόν από πέντε περίπου χρόνια αναμονής, το Καπετανάκειο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μέσα στα δύο επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στη σχολική κοινότητα.

Σε συνθήκες που δεν αρμόζουν για την εκπαιδευτική διαδικασία, σε λυόμενες αίθουσες δίπλα σε ένα γιαπί, κάνουν μάθημα οι μαθητές, με τις εντάσεις ανά διαστήματα να έρχονται στο προσκήνιο ως αντίδρασης της σχολικής κοινότητας, που ζητά διαχρονικά το αυτονόητο.

Για το "γυμνό" κτίριο του Καπετανάκειου επί σειρά ετών πραγματοποιήθηκαν σειρά καταλήψεων, ωστόσο το αίτημα για ολοκλήρωση του έργου έπεφτε πάντα θύμα της αδυναμίας κάλυψης των εξόδων, όσο και αν κάποιες φορές έφτανε μέχρι το παρά πέντε.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε με ικανοποίηση στα 434 εκατ. ευρώ θα πάρει η Κρήτη μόνο από το ΠΕΠ έκτος από τα τομεακά των υπουργείων, συμπληρώνοντας πάντως ότι πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν μπει από την Κομισιόν είναι αυστηρότατες και περιλαμβάνουν ξεκαθαρισμένο τοπίο για απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά θέματα.  

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News