default-image

Στη Μαλαισία πνίγονται και ο πρωθυπουργός τους έπαιζε γκολφ

Κόσμος
Στη Μαλαισία πνίγονται και ο πρωθυπουργός τους έπαιζε γκολφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές δύο εβδομάδων κάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την οικογένεια του στη ζεστή Χαβάη. Φιλοξενεί μάλιστα τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας με τον οποίο απόλαυσαν μια παρτίδα γκολφ συζητώντας, τα των διμερών και διεθνών σχέσεων.

Βέβαια η επιλογή της χρονικής στιγμής αποδείχτηκε ατυχέστατη, καθώς ο Νατζίμπ Ραζάκ πόζαρε και στο φακό παίζοντας γκολφ με τον Ομπάμα την ώρα που η χώρα του πνίγονταν από τις πλημμύρες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε, μέσω του Τύπου, ότι ο Νατζίμπ είχε «ανάγκη από ένα διάλειμμα» και ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις της, συμπληρώνοντας ότι «αντιμετωπίζουμε πλημμύρες κάθε χρόνο, όμως, αυτές φαίνεται πως είναι οι χειρότερες που η χώρα γνώρισε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών».

Η κατάσταση στη χώρα είναι πάντως, δραματική, καθώς τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πολιτείες του βόρειου τμήματος της Μαλαισίας. Αναφορικά με τους Ομπάμα είχε προηγηθεί επίσκεψη του ζεύγους στη βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Κανόε Μπέι της Χαβάης όπου μια εβδομάδα πριν από το τέλος της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, ευχαρίστησαν τους αμερικανούς στρατιώτες.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News