default-image

Ανοιχτά Μαθήματα Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων

Ελλάδα
Ανοιχτά Μαθήματα Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Atrion πραγματοποιήθηκαν από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου ανοιχτά μαθήματα Β' Λυκείου που αφορούσαν την Τράπεζα Θεμάτων. Καθολική ήταν η συμμετοχή των μαθητών του φροντιστηρίου. Τα σχετικά μαθήματα παρακολούθησαν όμως και φίλοι τους που δεν φοιτούν στο φροντιστήριο.  

Οι μαθητές του Θετικού Προσανατολισμού αντιμετώπισαν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων που αφορούν τα Μαθηματικά Προσανατολισμού και την Άλγεβρα ενώ οι μαθητές του Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού ασχολήθηκαν με τα Αρχαία Ελληνικά όπως επίσης και με την Άλγεβρα (μάθημα που αφορά όλους).

Η χρήση οπτικοακουστικού υλικού κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι παρακολούθησαν με προσοχή, εκφράζοντας παράλληλα τις απορίες  τους. Οι καθηγητές που είχαν την ευθύνη των μαθημάτων φρόντισαν παράλληλα με τα θέματα που είχαν επιλέξει για να διδάξουν, να εξηγήσουν στους μαθητές τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων. Εξήγησαν ότι έχουν διαφοροποιηθεί τα χαρακτηριστικά των θεμάτων, η δομή των διαγωνισμάτων και εντέλει οι απαιτήσεις των μαθημάτων.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης με τους μαθητές ο κ. Μανόλης Μαυράκης διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που αποκτά η διαχείριση της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές του Νέου Λυκείου. Από αυτήν εξαρτάται η τελική επίδοση των μαθητών ανά μάθημα και εντέλει η μοριοδότησή τους για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Επεσήμανε δε συνοπτικά τους τρόπους με τους οποίους τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς έχουν εντάξει στη διδακτική τους πρακτική την Τράπεζα Θεμάτων: Σε θέματα που επιλέγονται να λυθούν μέσα στη τάξη, σε τεστ που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, στα φύλλα εργασίας πριν από τα διαγωνίσματα, σε εμβόλιμα μαθήματα εκτός προγράμματος και φυσικά στις επαναλήψεις από το Μάρτιο και εξής. Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ήταν ο πρώτος που ανήρτησε στο site του ομίλου (www.poukamisas.gr) τα θέματα της Τράπεζας και τις λύσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News