default-image

Χανιά: Μικρό ενδιαφέρον για την επανένταξη αστέγων

Κρήτη
Χανιά: Μικρό ενδιαφέρον για την επανένταξη αστέγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα πριν καλά-καλά ξεκινήσει βρίσκεται το πρόγραμμα του δήμου για επανένταξη στην κοινωνία και παροχή στέγης σε αστέγους.

Αν και τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα επαγγελματικοί φορείς και  ιδιοκτήτες ακινήτων δε φαίνεται να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του δήμου.

Ελάχιστο ενδιαφέρον έδειξαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα Χανιά για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας (που στα Χανιά υλοποιείται από τον ΔΟΚΟΙΠΠ και τη Σύμπραξη Φορέων). Η ημερίδα ενημέρωσης που έγινε στο δημαρχείο συγκέντρωσε περίπου δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων και κανένα επαγγελματία που να δίνει θέση εργασία.

Πάντως, τόσο ο ΔΟΚΟΙΠΠ όσο και η Σύμπραξη Φορέων αισιοδοξούν έστω και συγκρατημένα ότι με περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων και των επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα καλύπτει το κόστος ενοικίασης γκαρσονιέρας (180 ευρώ) και διαμερίσματος για οικογένεια (280 ευρώ), όπως επίσης και το μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές, για στέγη και εργασία σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News