default-image

Μετρούν αντίστροφα για την ψηφοφορία της Δευτέρας

Ελλάδα
Μετρούν αντίστροφα για την ψηφοφορία της Δευτέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανάσα μας χωρίζει από την, τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, που θα κρίνει αν η χώρα θα οδηγηθεί στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου σε εκλογές.

Την ίδια ώρα και παρά τις κινήσεις που γίνονται με φόντο τους 12 που αναζητά η κυβέρνηση να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παρεμβαίνει ξανά με νέο μήνυμα, το Σάββατο ή την Κυριακή.

Οσον αφορά στο περιεχόμενο του νέου μηνύματος του πρωθυπουργού, στο παρασκήνιο διακινούνται διάφορα σενάρια για ενδεχόμενες νέες πρωτοβουλίες στων οποίων το επίκενρο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, σενάρια όμως που διαψεύδονται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει επαρκή περιθώρια να προχωρήσει σε νέες προτάσεις, διαφορετικές από εκείνες που έκανε την περασμένη Κυριακή, πριν τη δεύτερη ψηφοφορία και εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο νέο του μήνυμα, εκτός από το να υπενθυμίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε την προηγούμενη Κυριακή, θα επιχειρήσει να θέσει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους, ,μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών και των συνεπειών που θα έχει η χώρα, αυτή τη στιγμή.

Παρά τα όσα διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και σχετίζονται με κινήσεις των τελευταίων ωρών τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχαν κύκλο επαφών με στελέχη τόσο των ανεξάρτητων βουλευτών όσο και με στελέχη κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης με σκοπό να καταγραφεί μια νέα δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα τη Δευτέρα.

Το ίδιο απορριπτικά δε, από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, είναι και τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου ή σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Με τον πιο σαφή τρόπο ωστόσο επίσης η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Δήμας έβαλαν τέλος στα σενάρια περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.  «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Δήμα που έβαλε τέλος στα σενάρια, λίγη ώρα, μάλιστα, αφότου, στελέχη της Ν.Δ. όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητοστάκης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αλλά και άλλοι είχαν εμφανιστεί εντελώς αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας, παράλληλα, αν υπάρξουν ψήφοι της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχος αριθμός βουλευτών της Ν.Δ. θα μεταβάλει στάση προς το «παρών» ώστε να μη νομιμοποιηθεί ως πολιτικός παράγων η οργάνωση Μιχαλολιάκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News