default-image

Ο Παπανδρέου και οι εξελίξεις με άρωμα Κρήτης

Κρήτη
Ο Παπανδρέου και οι εξελίξεις με άρωμα Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικός αναβρασμός και όχι μόνο ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας επικρατεί, στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, αφού μια σειρά από κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, έρχονται να αναδιαμορφώσουν για πολλούς το κλίμα.

Μια από τις κινήσεις που έχουν δημιουργήσει αναβρασμό στην Κεντροαριστερά και κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δικό του κομματικό σχηματισμό και να διασπάσει την ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για ενότητα και θα προχωρήσει πιθανότατα μέσα στο σαββατοκύριακο σε δημόσια παρέμβαση απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί όλη του η παρέμβαση στην οποία φέρεται πως έχει σκοπό να πει ότι «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάει ενωμένο στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν». Παράλληλα, αναμένεται να πει ότι «προέχει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ευθύνη όλων για την πορεία της χώρας».

Αυτή θα είναι η δεύτερη πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την προχθεσινή του συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους και είχε επικαλεστεί ακόμη και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου -"σου μιλάω και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και σαν προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου", είπε στον πρώην πρωθυπουργό- αλλά η κίνησή του έπεσε στο κενό.

Και σε επίπεδο Κρήτης οι προχωρημένες συναντήσεις και επαφές, έχουν όπως λένε οι πληροφορίες "κλειδώσει" συνεργασίες αλλά και ονόματα για τις λίστες με τους υποψήφιους.

Ένας από τους ανθρώπους από την Κρήτη που έχει ήδη εκφραστεί υπέρ της κίνησης Παπανδρέου είναι ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος τον καλωσόρισε μάλιστα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Καρχιμάκης του οποίου το όνομα ακούγεται έντονα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος, με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «Παπανδρέου καλωσόρισες!», κοινοποιώντας το άρθρο του Τάκη Μίχα από τη σελίδα της «Κίνησης των 75».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News