Ειδήσεις

Κι άλλος νεκρός στα Χανιά από τροχαίο

Έξι ημέρες πριν την εκπνοή του 2014 και η τραγική λίστα των τροχαίων δυστυχημάτων συμπληρώθηκε από την απώλεια ενός ακόμη νέου ανθρώπου που άφησε την τελευταία του πνοή  στην άσφαλτο.

Πριν τα δάκρυα για τον αδόκητο χαμό των τριών νέων στα Χανιά στεγνώσουν χθες το βράδυ ένας 20χρονος δικυκλιστής πατέρας ενός μικρού παιδιού έχασε τη ζωή του στον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται στους δρόμους του νησιού.   

Αυτή τη φόρα το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη θέση Πλακούρες στην περιοχή Κουνουπιδιανά του δήμου Χανίων όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νεαρός άνδρας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πινακίδα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ωστόσο κρίσιμη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του επιζήσαντα του τροχαίου στον Κλαδισό που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική.

Τα στοιχεία για τη μάστιγα των τροχαίων στα Χανιά είναι συγκλονιστικά. Κατά μέσο όρο κάθε μήνα του 2014 χάνονταν δύο άνθρωποι. Από τις 7 Ιανουαρίου στην άσφαλτο των Χανίων σε 18 συνολικά τροχαία δυστυχήματα έχουν χάσει την ζωή τους 24 άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι. Τα τροχαία μέχρι και σήμερα σε όλη την Κρήτη άγγιξαν τα 61.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δύο νεκροί το μήνα

Ιανουάριος έως Δεκέμβριος 2014

24 Νεκροί

18 τροχαία

Ενώ ο ΒΟΑΚ χαρακτηρίζεται φονικός στα Χάνια τα περισσότερα τροχαία συνέβησαν σε αστικές περιοχές. Από τα θανατηφόρα τροχαία τέσσερα έχουν καταγραφεί στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, επτά εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Χανίων και τα υπόλοιπα σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια