default-image

Η φτώχεια μεγαλώνει... μαζί της όμως και η ανθρωπιά

Κρήτη
Η φτώχεια μεγαλώνει... μαζί της όμως και η ανθρωπιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεύμα αγάπης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πρόσφερε ανήμερα των Χριστουγέννων, στο χώρο του Δημαρχείου, η εταιρεία Kappa Foods του Θόδωρου Καλαθάκη. Επρόκειτο για μια πράξη αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης, η οποία γίνεται για 19η χρονιά με στόχο να δώσει λίγη χαρά και να ζεστάνει τις καρδιές πολιτών την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όλο το προσωπικό της "Kappa Foods" και οι μαθητές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής "Kappa Studies" συμμετείχαν ως εθελοντές στην παρασκευή παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων για το γεύμα που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων έως και αργά το μεσημέρι.

Από νωρίς το πρωί, πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της Λότζια και περίμεναν, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Η φτώχεια στη γλώσσα των αριθμών

Ωστόσο ο αριθμός των απόρων και αστέγων παρουσιάζει αύξηση το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα και με στοιχεία από Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Νομού Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr η κ. Ρωξάνη Ευτυχίδη, κοινωνική λειτουργός του κέντρου, μόνο τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου έχουν περάσει από το συγκεκριμένο χώρο όχι λιγότερα από 300 άτομα.

Καθημερινά φθάνουν 25 άστεγοι οι οποίοι και δέχονται την απαραίτητη φροντίδα από το πρωί έως και αργά το βράδυ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που θα περάσουν έστω και λίγη ώρα, και οι όποιοι ξεπερνούν σε καθημερινή βάση τους 50.

Και πρόκειται για ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς, οι οποίοι επισκέπτονται το κέντρο για την προσωπική υγιεινή, προσωρινή διαμονή, προκειμένου να εξεταστούν από γιατρό αλλά και για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση.

Επίσης σημαντικό στοιχείο που μας ανέφερε η κ. Ευτυχίδη αποτελεί και το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2013, όποτε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος χρόνου, οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 400.

Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν πού να μείνουν αλλά ακόμη και να βρουν ένα χώρο δεν έχουν έστω και μία κουβέρτα για να σκεπαστούν τις κρύες νύχτες του χειμώνα, το κέντρο προσφέρει στους αστέγους κουβέρτες, ρούχα, ακόμη και τρόφιμα, ενώ μικρότερης ηλικίας άστεγοι με χαρά και ένα πλατύ χαμόγελο δέχονται συμβολικά δώρα και παιχνίδια. Όλα τα παραπάνω είδη φτάνουν στο κέντρο - υπεύθυνος για τη λειτουργία του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου - από συμπολίτες μας που σπεύδουν να βοηθήσουν προσφέροντας ό,τι έχουν από το περίσσευμα τους…

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News