Ειδήσεις

Έδεσαν αναίτια δωρεάν κούνιες...

Έξω φρενών είναι οι γονείς της γειτονιάς του Αγίου Ιωάννη, που επισκέπτονται αυτές τις μέρες με τα παιδιά τους την παιδική χαρά στο πάρκο Μικράς Ασίας, πλησίον της ΔΟΥ Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα δημοτικό πάρκο, ελεύθερο προς χρήση, δηλαδή χωρίς να απαιτείται από τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους και να κάνουν κούνια.

Τις τελευταίες μέρες, οι δύο μόλις κούνιες του πάρκου βρίσκονται δεμένες - από ανθρώπινο χέρι - πάνω στην ξύλινη κατασκευή, απογοητεύοντας τα παιδιά που θέλουν επίμονα να παίξουν με αυτές. Από την άλλη, οι γονείς αγανακτούν, βλέποντας πως πρέπει να πληρώσουν ακόμα και για το παιχνίδι των παιδιών τους, σε δημοτική παιδική χαρά.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή και με αφορμή ότι στο πάρκο πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, στο χώρο της παιδικής χαράς έχουν τοποθετηθεί από ιδιώτη ηλεκτρονικά παιχνίδια, που λειτουργούν με κέρματα, οπότε και για το διάστημα των 10 συνολικά ημερών, όσο δηλαδή διαρκούν οι εκδηλώσεις που γίνονται εκεί, το παιχνίδι των παιδιών στην παιδική χαρά γίνεται μόνο επί πληρωμή. Πράγμα που όμως έχει ενοχλήσει σε σημείο οργής τους γονείς, οι οποίοι εξαγριωμένοι επικοινώνησαν με τη "Νέα Κρήτη" για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Ωστόσο, όπως μας είπαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο συγκεκριμένος ιδιώτης φέρει άδεια από το Δήμο και κόβει κανονικά αποδείξεις. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κατηγορία για την εκμετάλλευση του χώρου, από τη στιγμή που βρίσκεται εκεί νόμιμα.

Όμως, για να παίξουν τα παιδιά τους, οι γονείς πρέπει να ξεπαραδιαστούν, πληρώνοντας ενδεικτικά, όπως λένε, 2 ευρώ για το τραμπολίνο στο κάθε παιδί και άλλα τόσα στα ηλεκτρονικά αλογάκια και αυτοκινητάκια, οπότε τους βγαίνει "ο κούκκος αηδόνι", χωρίς να μπορούν να καταλάβουν γιατί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν σε ένα δημοτικό χώρο ψυχαγωγίας των παιδιών τους. Οι γονείς παραπονέθηκαν για το ζήτημα και στο δήμαρχο Ηρακλείου, ζητώντας του να βρεθεί άμεσα λύση.

Εμείς, από την πλευρά μας, επισκεφτήκαμε χθες το χώρο και διαπιστώσαμε το τι συμβαίνει. Μάλιστα, όπως μας είπαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη, την περασμένη Παρασκευή έγινε μεγάλο θέμα, όταν αγανακτισμένοι γονείς τα έβαλαν με τον εν λόγω ιδιώτη και αποφάσισαν να απευθυνθούν στο δήμαρχο. Ωστόσο, κατανοούν και τους γονείς αλλά και τον ιδιώτη, ο οποίος φέρει άδεια για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο χώρο, μιας και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πάρκο ολοκληρώνονται στις 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο, οπότε και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα απομακρυνθούν και η εικόνα της παιδικής χαράς θα επιστρέψει στην αρχική της μορφή. Ζητούν λοιπόν την κατανόηση όλων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα αναζητήσουν λύση στο θέμα, προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι μεν και οι δε.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια