default-image

Πώς θα συνέλθετε γρήγορα από το hangover

Γυναίκα & παιδί
Πώς θα συνέλθετε γρήγορα από το hangover

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βασικό μυστικό για να μην έχετε hangover την επόμενη ημέρα μετά το ρεβεγιόν είναι γνωστό. Μην πίνετε! Αλλά αν παρολαυτά το παρακάνατε λιγάκι το προηγούμενο βράδυ, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ένα δύσκολο πρωινό.

Ας δούμε τι ακριβώς είναι λοιπόν το hangover και πώς να απαλλαγείτε από αυτό.

Το hangover, σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτό το μικρό ποσοστό των ανθρώπων που δεν το έχουν βιώσει ακόμα, είναι η δυσάρεστη αίσθηση στο σώμα σας μετά από μια νύχτα μεγάλης κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κούραση, δίψα, πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους, κακό ύπνο, αυξημένη ευαισθησία στο φως και τον ήχο, ζάλη, κόκκινα μάτια, αστάθεια, κατάθλιψη και αδυναμία συγκέντρωσης.

Επιστημονικά μιλώντας, είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά τι θεραπεύει το hangover, γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προκαλεί τον πονοκέφαλο, όπως εξηγεί στο CNN η δρ. Σάρον Χόρες Μπέργκις, βοηθός καθηγητής Ιατρικής και γιατρός στην κλινική Emory Healthcare.

Αυτό που γνωρίζουν όμως οι επιστήμονες για το hangover, είναι ότι το αλκοόλ, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οργανισμό σας.

Εκτός από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, μπορεί επίσης να προκαλέσει μια φλεγμονώδη αντίδραση από το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να βλάψει την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε αλλά και να βλάψει τη μνήμη σας ή να σας κάνει να αισθάνεστε λήθαργο.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει το σάκχαρο στο αίμα σας να πέσει, προκαλώντας επίσης αστάθεια και αδυναμία, ακόμα και επιληπτικές κρίσεις. Το αλκοόλ επίσης διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία σας, προκαλώντας πονοκεφάλους, αλλά και ερεθισμό του βλεννογόνου του στομάχου σας, προκαλώνας ναυτία.

Οπως εξηγεί η Μπέργκιστ, ο καθένας μεταβολίζει το αλκοόλ λίγο διαφορετικά. Μερικοί άνθρωποι θα έχουν hangover μετά από ένα-δυο ποτά. Άλλοι θα είναι σε θέση να πίνουν πολύ περισσότερο.

Δεν υπάρχει πρακτικά τρόπος να σταματήσεις το hangover, αλλά, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να ανακουφίσετε εύκολα τα συμπτώματα.

Αρχικά πιείτε πολύ νερό για να σταματήσετε την αφυδάτωση. Επίσης φάτε καλά, αλλά όχι λιπαρά τρόφιμα γιατι η λιπαρή ουσία μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας περισσότερο. Αντ 'αυτού, επιλέξτε υγιεινές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Επίσης βασικό είναι να κοιμηθείτε πολύ και θα αισθανθείτε καλύτερα.

Οσο για τον πονοκέφαλο, οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σίγουροι για το τι τον προκαλεί, οπότε εκεί μπορείτε να αρκεστείτε στα παυσίπονα και τον καλό ύπνο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News